Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, események

Az IUCN az állatkertek természetvédelmi jelentőségéről2023. október 24.

A Természetvédelmi Világszervezet (IUCN) az egész világ figyelmét szeretné felhívni az állatkertek, akváriumok és botanikus kertek természetvédelmi jelentőségére. E célból a közelmúltban külön állásfoglalást adtak ki hat világnyelven.

Az állatok világnapja nálunk egy hétig tartott2023. október 11.

Múlt héten szerdán volt az állatok világnapja, ám ez a jeles nap nálunk több mint egy héten át tartott az Állatvédelmi Témahéttel, az Állatszeretet Ünneppel, sőt az Állatvédelmi pikniken való részvételünkkel. Örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek!

Elismerés az év állatvédő állatkerti szakemberének2023. október 8.

Állatkertünk természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója, dr. Sós Endre vezető állatorvos lett az év állatvédő állatkerti szakembere. Az elismerést szerdán, az állatok világnapján vehette át az Igazságügyi Minisztériumban.

Pedagógus Nyílt Napot tart az Állatkert októberben2023. október 6.

Minden évben két alkalommal tart olyan tematikus napot az Állatkert, melyre a pedagógusokat várják szakembereink. A 2023 őszi időpont október 14, melyre még fogadunk regisztrációkat.

Arun utazása2023. szeptember 8.

Sokan érdeklődtetek Arun, a fiatal elefánt költözéséről, így legújabb kisfilmünkben erről számolunk be. Persze Budapesten sem maradtunk elefánt nélkül: Arun szülei, Angele és Assam, illetve Arun öccse, a kis Samu továbbra is várja a közönséget!

Néhány információ az elefántcsaládról2023. szeptember 6.

Amióta Arun, a nagyobbik elefántgyerek elutazásáról hírt adtunk, sok kérdés érkezik hozzánk. Szeretnénk veletek néhány információt megosztani kérdéseitek nyomán.

Segít az Állatkert2023. szeptember 3.

Karitatív munkát végző partnereinkkel együttműködve hétfőn Törökország földrengés sújtotta területeiről érkezett fiatalokat, kedden pedig Ukrajnából Magyarországra menekült családok gyermekeit fogadtuk az Állatkertben.

Élenjáró őssejtterápia idős anyagorillánknál2023. augusztus 29.

A gondoskodásnak hála az állatkerti állatok tovább élnek vadon élő fajtársaiknál. Ez a helyzet gorilláknál is. Idős anyagorillánk korral járó ízületi problémáinak kezelésére őssejtterápiát alkalmaztunk a Sheffieldi Egyetemmel együttműködve.

Arun utazni készül2023. augusztus 24.

A kis Samu bátyja, a szintén nálunk született Arun lassan eléri a hatéves kort, így itt az ideje, hogy elhagyja a szülői házat. Jövendő lakhelye a Szegedi Vadasparkban lesz, ahová jövő hónapban fog elutazni.

Széchenyi Dayspalm & VIP Esti Séta a Fővárosi Állatkertben2023. július 31.

Egész napos kikapcsolódást kínál a Széchenyi Dayspalm & VIP Esti Séta a Fővárosi Állatkertben kombinált jegy, 2023. augusztus 8-ára.