Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, események

Búcsú Nivától2023. július 31.

Niva, közkedvelt, idős tigrisünk néhány nappal ezelőtt távozott az árnyékvilágból. 13 éven át volt Állatkertünk lakója, s ez idő alatt öt kölyköt nevelt fel. Nemcsak munkatársaink szívébe lopta be magát, látogatóink között is sok rajongója volt.

Így segít az Állatkert2023. július 6.

Közhasznú feladataink között a társadalmi felelősségvállalást is fontosnak tartjuk. Már elindult a VakációZoo, Állatkertünk díjmentes tábora hátrányos helyzetű gyerekeknek, múlt hónapban pedig a hagyományos Áloméjt is megtartottuk.

Pénteken színes programokkal készül Szentivánéjre az Állatkert2023. június 22.

Szent Iván éjszakáján, 2023. június 23-án, pénteken 19:00 órától, a megszokott nyitvatartási időn kívül különleges hangulatú programokkal várja a látogatóközönséget a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Ma van a Környezetvédelmi Világnap!2023. június 5.

A Környezetvédelmi Világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntarthatóságra, újrahasznosításra, valamint a helyi, illetve a megújuló erőforrások használatára.

Leopárdokat fogadott örökbe a Magyar Honvédség2023. május 24.

Vasárnap, a magyar honvédelem napján a Honvédelmi Minisztérium, illetve a Magyar Honvédség jelképesen örökbe fogadta Banut és Akhumot, Állatkertünk két perzsa leopárdját, akik közül az utóbbi épp most lett hétesztendős.

Állatkertünk a Birdo Az év madárfotósa 2023 fotópályázat szakmai partnere2023. május 17.

A Birdo Az év madárfotósa ma Magyarországon az egyetlen olyan fotópályázat, amelynek kizárólag a madarak a főszereplői.

Jegesmedvés jövés-menés2023. május 11.

Fiete nevű jegesmedvénk hamarosan elutazik, és helyette Németországból jön hozzánk egy új állat, akinek az elhelyezésére az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége kért fel minket. A csere miatt pár napig sajnos nem lesz látható ez az állatfaj.

Testre szabható kedvezmények a családoknak2023. május 2.

Aligha van még egy olyan hely az országban, ahol annyiféle jogcímen adnának kedvezményt, mint nálunk. Mától a családi kedvezmények sokkal jobban testre szabhatóak, attól függően, hogy hány gyermek van, illetve gondoltunk az egyszülős családokra is.

Állatorvosi konferencia az Állatkertben2023. április 14.

Hazai és külföldi, állatkerti és vadállatokkal foglalkozó állatorvosok cserélik ki tapasztalataikat a Magyar Vad- és Állatkerti Állatorvosok Társaságának éves konferenciáján, amely ma kezdődött meg Állatkertünkben.

Még egyszer a Facebook-álprofilról2023. április 11.

Szándékosan téveszti meg a felhasználókat egy Facebook-álprofil, amely az Állatkert nevében tesz közzé posztokat, hirdet nyereményjátékot, és kér visszaélésre alkalmas adatokat az emberektől.