Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, események

Búcsú Sweentől2023. április 5.

Vénséges borjúfókánk 1993 óta volt az Állatkert lakója. 31 évével tekintélyes kort ért meg, még féltestvérét is túlélte. Ma itt hagyta az árnyékvilágot, de rajongói és az állatkerti dolgozók emlékeiben tovább él.

Idén is lesz VakációZoo tábor a hátrányos helyzetű gyermekeknek2023. március 23.

Tegnap a tábor programjaiból, élményeiből tartottunk ízelítőt a fővárosi kerületek képviselőinek, hogy a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű családok gyermekei közül minél többen részesei lehessenek a VakációZoo programnak.

CITES: megzabolázott állatkereskedelem2023. március 1.

Pénteken lesz 50 éves a veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó washingtoni egyezmény, vagyis a CITES, amelynek az évfordulóhoz kapcsolódó állatkerti Vadvilág Napon is kiemelt figyelmet szentelünk.

Tavaly egymilliónál is több látogatónk volt2023. február 15.

2022-ben összesen 1 millió és 32 ezer látogatót regisztráltunk. Ezúton is köszönjük, hogy közönségünk ilyen nagy számban tisztelt meg bennünket a látogatásával! Igyekszünk idén is kiérdemelni a figyelmet, sok élményt, látnivalót, programot kínálva.

Születésnapi flamingó2023. február 3.

Múlt héten volt Esztergályos Cecília 80. születésnapja. A köszöntésen, melyre az Újszínházban került sor, az ünnepelt egyik – szintén a Cecília nevet viselő – flamingónk jelképes örökbefogadását kapta ajándékba.

Schmidt Egonra emlékezünk2023. január 31.

Ma hajnalban, 91 éves korában elhunyt Schmidt Egon Kossuth-díjas ornitológus, író, Állatkertünk egykori jeles munkatársa. Osztozunk a gyászoló család fájdalmában és kegyelettel emlékezünk a nagynevű ismeretterjesztő életére, életművére.

Új online jegyértékesítési és programkommunikációs honlappal várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert2023. január 25.

2023. január 24-től a jegy.zoobudapest.com és a tickets.zoobudapest.com oldalon kényelmi díjak, rejtett költségek nélkül új online jegyrendszerünk várja az Állatkert látogatóit.

Jól reagál a kezelésre Samu, de még nem lélegezhetünk fel2023. január 17.

Egy hete a legkorszerűbb terápiával harcolnak állatorvosaink a kiselefántnál kialakult elefánt herpeszvírus megbetegedés ellen. A kezelés már hozott is eredményeket, a vérkép napok óta javul és Samu is jobban érzi magát.

Aggasztó szűrővizsgálati eredmények Samunál2023. január 11.

Az elefántok herpeszvírusos megbetegedése mind a vadonban, mind az állatkertekben komoly problémát jelent. Mi is rendszeresen végzünk szűrővizsgálatokat ázsiai elefántjainál. Samu, a kiselefánt legutóbbi eredményei sajnos aggodalomra adnak okot.

2022 botanikai eredményei2023. január 6.

Az elmúlt esztendőben kertészeink munkája nyomán szabadföldi növénygyűjteményünk mintegy százhetven, növényházi kollekciónk pedig ötszáz fajjal gyarapodott, és számos kertészeti fejlesztésre is sor került.