Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, események

Kedden daruzunk a jegesmedve kifutónál2022. november 7.

Ahogy korábban már említettük, az új jegesmedve érkezése előtt korszerűsítési munkákat végzünk a kifutón. Emiatt november 8-án, kedden egy nagy daru fog dolgozni a területen, s ezért a környező sétányokat látogatóink biztonsága érdekében lezárjuk.

Halloween az Állatkertben: egy felejthetetlen élményeket nyújtó este2022. október 31.

Az Állatkert október 28-án 18:00 és 23:00 között különleges Halloweeni programokkal várta az érdeklődőket.

Nyolcvanezer látogató tekinthette meg a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Brazília kincseit bemutató fotókiállítást2022. október 28.

Szeptemberben és októberben nemcsak az állat- és növénykertet ismerhette meg a budapesti közönség, hanem a Főkapu tértől sétára indulók egy különleges fotókiállításnak is részesei lehettek a Brazil Nagykövetség jóvoltából.

Utazó állatok2022. október 28.

Az elmúlt napokban több állatszállításra is sor került. Voltak elutazók is, mint például Taiko, a jegesmedve, vagy az egyik cebui disznó és húsz flamingó is. De közben új állatok is érkeztek, akiket hamarosan be is mutatunk Nektek.

Ilyen volt a Kutatók Éjszakája az Állatkertben2022. október 14.

A közelmúltban volt a Kutatók Éjszakája, amelyen idén először Állatkertünk is részt vett. Ismeretterjesztő előadásokkal és interaktív állomásokkal nyújtottunk betekintést az állatkertészet titkaiba a tudományok iránt érdeklődőknek.

Megújul a tigrisek és a leopárdok lakhelye2022. október 13.

A munkálatok ideje alatt előfordulhat, hogy az itt lakó állatok egy részét átmenetileg nem láthatja a közönség. Ezért mindenki megértését és türelmét kérjük, de ez kell ahhoz, hogy a szóban forgó állatok lakóhelyét korszerűsítsük

Az állatkerti állatgondozók világnapjára2022. október 5.

A tegnapi nap nemcsak az állatok világnapja miatt volt nevezetes: október 4-én ünnepeljük az állatkerti állatgondozók világnapját is. Itt az alkalom, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre a sokoldalú szakemberekre és köszönetet mondjunk a munkájukért!

Köszönjük az 1% támogatást!2022. szeptember 20.

A nemrég megkapott friss adatok szerint több mint 21 millió forinttal támogatták Állatkertünk közhasznú céljait mindazok, akik személyi jövedelemadójuk egy százalékát 2022-ben nekünk ajánlották fel. Ezúton is nagyon köszönjük!

„A hatalmas erdő” – a Brazil Nagykövetség fotókiállítása az Állatkertben2022. szeptember 15.

Október 21-ig láthatja a nagyközönség ezt a tegnap megnyílt különleges tárlatot, amelyet gyönyörű felvételeken keresztül mutatja be Brazília jellemző élőhelyeit, az ott élő flórát és faunát, valamint fenntartható gazdálkodást szolgáló projekteket is.

Több mint hétezren voltak a Sérült Gyermekek Napján2022. szeptember 14.

Harmincadik alkalommal voltunk házigazdái az ÉFOÉSZ Sérült Gyermekek Napjának. A hétfőn megtartott eseményen összesen 7286 fő vett részt. A fogyatékossággal élő gyerekek, fiatalok és segítőik az ország minden tájáról érkeztek.