Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, események

Élményeken keresztül tanít az Állatkert2022. szeptember 9.

Legújabb kisfilmünkben elkötelezett zoopedagógusaink mutatják be, mi mindennel várjuk az óvodások, általános és középiskolások csoportjait, illetve, hogy mit kínálunk a pedagógusoknak, akik tanulmányi csoporttal keresik fel Állatkertünket.

Egy megható üzenet2022. szeptember 6.

Már beszámoltunk arról a szomorú hírről, hogy legidősebb zsiráfunk, Santana néhány napja végelgyengülésben elpusztult. Nem sokkal ezután egy rajzolt zsiráfportrét találtunk a Szavannaház egyik ajtajára tűzve, „Nyugodj békében, Santana” felirattal.

Elkezdődött a tanév az Állatkertben is2022. szeptember 2.

Lelkes zoopedagógusaink az idei tanévre is változatos pedagógiai programkínálatot állítottak össze a tanulmányi csoportok számára. Az igénybe vehető pedagógiai lehetőséget október elsején nyílt napon mutatjuk be a pedagógusoknak.

Santana emlékére2022. augusztus 29.

Ezt a hetet egy szomorú hírrel kell kezdenünk, a hétvégén ugyanis sajnos elhagyta az árnyékvilágot Állatkertünk legidősebb, és egyben Európa egyik legkorosabb zsiráfja, Santana, aki éppen negyedszázada volt kertünk lakója.

Állatkertek éjszakája 2022-ben is2022. augusztus 15.

Idén, augusztus 26-án este hét órától éjfélig változatos programokkal, érdekességekkel, éjszakai látványosságokkal várjuk a Fővárosi Állat- és Növénykert barátait.

30 éves az Állatkerti Alapítvány2022. augusztus 11.

Három évtizede még szokatlan volt az állatok jelképes örökbefogadása, ám az évtizedek alatt az Alapítvány fontos összekötő kapoccsá vált az legjobb barátainkkal, támogatóinkkal. A jubileumot retrobulival ünnepeljük.

Az oroszlánok világnapjára2022. augusztus 10.

Ma van az oroszlánok világnapja! Állatkertünkben 1873 óta foglalkozunk oroszlánokkal, az első kisoroszlánt Deák Ferenc szinte naponta látogatta. A közönség ma az oroszlánok ritka indiai alfaját láthatja Állatkertünkben.

Születésnapi ajándékok az Állatkert lakóinak2022. augusztus 9.

Ma ünnepeltük az Állatkert 156. születésnapját. Ebből az alkalomból a kert több lakója is új játékokat kapott az Állatkerti Alapítvány jóvoltából. Az erről készült képekkel köszönjük meg a nagyközönségnek a sok gratulációt és jókívánságot.

Együttműködés az állatok védelméért2022. augusztus 9.

Az állatvédelmi munka és a felelős állattartásra nevelés akkor sikeres, ha együttműködünk azokkal, akiknek ugyanezért munkálkodnak. Ennek jegyében látogatott el hozzánk a múlt héten Ovádi Péter kormánybiztos.

Ő a Csepelen talált kenguru2022. július 12.

A képen látható kenguru országos hírnévre tett szert, miután a rendőröknek kellett befogniuk Csepelen, a II. Rákóczi Ferenc útnál vasárnap hajnalban. Az erszényes jól van, nálunk vendégeskedik, amíg az ügy tisztázódik. Ez pedig már folyamatban van.