Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, események

Esti séták az Állatkertben2022. július 8.

Betekintést nyerhetsz az állatok éjszakai életének titkaiba, amelyeket nappal szinte biztosan nem láthatsz! Kalandokkal várunk, állatbemutatóval fogadunk ezen a speciális estén.

Áloméj: egy felejthetetlen este az Állatkertben2022. június 14.

A hagyományos Áloméj az Állatkertben kezdeményezés részeként idén családtagjaikkal, szüleikkel, testvéreikkel együtt érkező mozgáskorlátozott gyerekeket – összesen 195 főt – láttunk vendégül egy különleges esti programra.

Kisfilmen a mentett parlagi sas elengedése2022. június 1.

Május közepén a Jászberény melletti Sasközpontnál engedtük el azt a sikeresen rehabilitált parlagi sast, aki lábszártöréssel került be Állatkertünk vadállatmentő központjába. Jeladóval azóta is nyomon követjük, most már Krakkó környékén jár.

Egy régi május huszadika…2022. május 20.

Sokan tudják, hogy Állatkertünk születésnapja augusztus 9-én van, 1866-ban ugyanis ezen a napon nyitottuk meg először a kapukat a nagyközönség előtt. De volt egy második megnyitás is, 1912. május 20-án, azaz éppen 110 esztendővel ezelőtt!

Búcsú Mórictól2022. május 10.

Péntek reggelre meghalt Móric, a 2020 augusztusában született orangután gyerek. Sajnos bizonyos fejlődési rendellenességek jelei az állaton már korábban is megfigyelhetők voltak, a boncolás is ezt erősítette meg.

Magkatalógus, magcsere és botanikai sokféleség2022. április 12.

A botanikus kertek között élénk magcsere kapcsolat épült ki, amely a biológiai sokféleség megőrzését is szolgálja. Ebben mi is részt veszünk. Épp a közelmúltban küldtük szét 62 ország 226 botanikus kertjének az Index Seminumot, azaz a magkatalógust.

Állatkerti lakásfelújítási program2022. március 11.

Szeretjük, ha állataink jól érzik magukat, ezért igyekszünk őket időről-időre meglepni. Segíts, hogy idén is mosolyt csalhassunk az arcukra!

Köszöntjük az Állatkert női dolgozóit!2022. március 8.

Bármikor máskor is indokolt lenne, de nőnap környékén külön is alkalom kínálkozik arra, hogy nagyrabecsülésünket fejezzük ki női munkatársaink iránt. És nyomós okunk van arra, hogy ezt itt, a honlapunkon is megtesszük.

Búcsú Irwintől, a sárkánytól2022. március 2.

Legidősebb komodói varánuszunk, a két és fél méteres Irwin Állatkertünk egyik népszerű lakója volt. Születési gerincproblémái azonban mostanra sajnos odáig fokozódtak, hogy az elaltatása maradt az egyetlen lehetőség.

Az európai élmezőnyben a Budapesti Állatkert2022. január 26.

A hazai állatkertek közül az első, Európa 126 vezető állatkertje közül pedig a 15. helyen áll Állatkertünk az európai állatkertek nem hivatalos ranglistáján, az úgynevezett Sheridan-listán, amelynek legutóbbi kiadása óta két helyet léptünk előre.