Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Mi történik a mentett állatokkal?

PeleMiután bekerültek hozzánk, lelkes és elhivatott kollégáink veszik gondozásba a mentett állatokat. Előzetesen felmérik az állapotukat, majd eldöntik, milyen beavatkozásra lehet szükség. Ennek megfelelően akár rögtön az állatorvosaink veszik őket kezelésbe. Majd aktuális állapotuknak megfelelő ellátást kapnak, és elhelyezzük őket a mentőhelyeink valamelyikén.

Madármentő Állomás

A Madármentő Állomás, új nevén Állatkerti Vadállatmentő Központ átköltözött az Állatkert új részeként, 2018-ban megnyílt Holnemvolt Várba.

Célunk minden esetben az, hogy a mentett állatokat meggyógyítsuk, ha sérültek, felerősítsük, ha legyengültek, és felneveljük, ha elárvultak. Szeretnénk újra képessé tenni őket arra, hogy ismét emberi segítség nélkül boldoguljanak a szabad természetben. Amikor már jól vannak, megkeressük a számukra alkalmas élőhelyet és boldogan szabadon engedjük őket.

Ha az állatot mégsem lehet elengedni (pl. olyan szárnysérülés esetében, ahol a madár élete megmenthető, de sajnos repülni nem tud), akkor a mentőmunka keretében hosszú távon gondoskodunk az ellátásáról, elhelyezéséről.

A Holnemvolt Vár Állatkerti Vadállatmentő Központjának felújított épületében még magasabb színvonalon tudjuk folytatni a mentőmunkát.

Természetvédelmi Mentőhely

Az Állatkert Hungária körúti telephelyén 1997-ben épült meg a Központi Környezetvédelmi Alap támogatásával a Természetvédelmi Mentőhely, melyben nemcsak a kobzott és mentett állatok elhelyezésére van lehetőség, hanem az Állatkert gyűjteményébe újonnan érkezett egyedek karanténozására is. A létesítmény ez utóbbi ok miatt a nagyközönség számára nem látogatható.

Az 500 négyzetméter alapterületű, kétszintes épület belső állattartó terei jól variálhatók, és mivel az épülethez csatlakozik egy 200 négyzetméteres osztott röpde+kifutó is, a változó igények szerint szinte bármilyen állatcsoporthoz (leszámítva bizonyos extremitásokat) tartozó egyed elhelyezése megoldható.