Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

Mi történik a mentett állatokkal?

PeleMiután bekerültek hozzánk, lelkes és elhivatott kollégáink veszik gondozásba a mentett állatokat. Előzetesen felmérik az állapotukat, majd eldöntik, milyen beavatkozásra lehet szükség. Ennek megfelelően akár rögtön az állatorvosaink veszik őket kezelésbe. Majd aktuális állapotuknak megfelelő ellátást kapnak, és elhelyezzük őket a mentőhelyeink valamelyikén.

Madármentő Állomás

A Madármentő Állomás átköltözött az Állatkert új részeként megnyílt Holnemvolt Várba. A Sünispotály épületébe bárki bemehet nyitvatartási időben és megnézheti az Állatkert részeként működő Magyar Madármentő Alapítvány dolgozóinak munkáját.

Célunk minden esetben az, hogy a mentett állatokat meggyógyítsuk, ha sérültek, felerősítsük, ha legyengültek, és felneveljük, ha elárvultak. Szeretnénk újra képessé tenni őket arra, hogy ismét emberi segítség nélkül boldoguljanak a szabad természetben. Amikor már jól vannak, megkeressük a számukra alkalmas élőhelyet és boldogan szabadon engedjük őket.

Ha az állatot mégsem lehet elengedni (pl. olyan szárnysérülés esetében, ahol a madár élete megmenthető, de sajnos repülni nem tud), akkor a mentőmunka keretében hosszú távon gondoskodunk az ellátásáról, elhelyezéséről.

A Holnemvolt Vár Sünispotályának felújított épületében nemcsak még magasabb színvonalon tudjuk folytatni a mentőmunkát, hanem az idelátogatók testközelből bepillantást nyerhetnek az állatok gyógyításának folyamatába. Az épület emeletén kialakított Frakk Oktatóteremben a gyermekek megismerkedhetnek a felelős állattartással és megtanulhatják, hogyan kell kedvencüket jól gondozni, nevelni, szeretni.

A Sünispotály a Holnemvolt Váron belül a Mesterségek Udvarában található.

Természetvédelmi Mentőhely

Az Állatkert Hungária körúti telephelyén 1997-ben épült meg a Központi Környezetvédelmi Alap támogatásával a Természetvédelmi Mentőhely, melyben nemcsak a kobzott és mentett állatok elhelyezésére van lehetőség, hanem az Állatkert gyűjteményébe újonnan érkezett egyedek karanténozására is. A létesítmény ez utóbbi ok miatt a nagyközönség számára nem látogatható.

Az 500 m2 alapterületű, kétszintes épület belső állattartó terei jól variálhatók, és mivel az épülethez csatlakozik egy 200 m2-es osztott röpde+kifutó is, a változó igények szerint szinte bármilyen állatcsoporthoz (leszámítva bizonyos extremitásokat) tartozó egyed elhelyezése megoldható.