Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Autóval, parkolás

Állatkertünk mindhárom bejárata, így az állandóan és az időszakosan használt kapuk is az Állatkerti körút mentén találhatók. Az Állatkerti körút közvetlenül kapcsolódik a Hősök teréhez, a Hermina úthoz és a Kós Károly sétányhoz, illetve a Hősök terén és a Gundel Károly úton keresztül a Dózsa György úthoz, valamint a Kacsóh Pongrác úton keresztül a Hungária körúthoz is. Az Állatkerti körúton nap közben tilos az átmenőforgalom, a behajtás csak a célforgalom számára megengedett.

Navigáció

Az Állatkert földrajzi koordinátái az alábbiak:
Északi szélesség 47.5180236
Keleti hosszúság 19.0775649

Parkolás

A gépkocsival – vagy motorkerékpárral – érkezők több parkolási lehetőség közül is választhatnak. Használhatják az állatkerti Parkoló ZOOnát, vagy parkolhatnak az Állatkerti körút, illetve a környező utcák közterületi parkolóhelyein.

Parkoló ZOOna – Az állatkerti Parkoló ZOOna az Állatkerti körút Hermina út felé eső végén (Állatkerti krt. 16.) található.

Figyelem! A ParkolóZOOna teljes területe átmenetileg lezárásra került műszaki okok miatt. A lezárás ideje alatt, amely várhatóan június 15-én reggelig tart, a ParkolóZOOna parkolóhelyei nem használhatók.

A 0-24 óráig igénybe vehető parkolóban a parkolás díjai: 

Hétköznap nappal (reggel 6-tól este 10-ig) 350 Ft / megkezdett óra. Hétköznap éjjel (este 10-től reggel 6-ig) a parkolás díja 250 Ft / megkezdett óra.
Hétvégén nappal (reggel 6-tól este 10-ig) 450 Ft / megkezdett óra.
Hétvégén  éjjel (este 10-től reggel 6-ig) a parkolás díja 350 Ft / megkezdett óra.

Az egész napos parkolás díja munkanapokon 3500 Ft / nap, hétvégén 4500 Ft / nap.

Havi parkoló bérlet 29,900 Ft, érvényes a vásárlástól számított 30 napig, munkanapokon 7:00-20:00 között. Megvásárolható bankkártyával a holnemvolt vári (műemlék körhinta melletti) kapu kapusfülkéjénél a jegyautomatából.

A fent említett parkolási díjak járművenként értendők. Az Állatkert bejáratai közül a holnemvolt vári (műemlék körhinta melletti) kapu esik legközelebb a Parkoló ZOOnához. Ennél a kapunál pénztár azonban nem, csak jegyautomata működik.

A parkolóban elhelyezett automatán történő vásárláskor a jogszabályoknak megfelelően nyugta kerül kiállításra. Számla igényét kérjük a parkolás előtt jelezze 8 nappal jegy@zoobudapest.com e-mail címen. Felhívjuk szíves figyelmét az automatán történő vásárlás után utólagos számla kiállításra nincs mód a jelenleg érvényes jogszabályok szerint. Amennyiben a vásárló a bizonylat kiállításakor nem kéri számla kibocsátását, jelen esetben a parkolást megelőzően e-mailben, az Állatkert jogszerűen teljesíti nyugtával a bizonylatolási kötelezettségét. Ezt követően nem kötelezhető arra, hogy nyugta mellett számlát is állítson ki. Egy ügyletről csak egyféle bizonylat (számla vagy nyugta) bocsátható ki.

Kérjük a tisztelt autó tulajdonosokat, hogy a számítsanak rá, hogy némely, frekventált időpontban, nagyobb események alkalmával torlódásra kell számítani a Parkoló ZOOnába való bejutáskor, illetve kijutáskor. Ilyenkor a parkoló területére való érkezés, illetve kilépés a forgalmi dugó miatt akár 30-40 percet is igénybe vehet.
Kérjük, legyetek egymással toleránsak, hiszen mindenkinek ugyanaz a célja, jó hangulatban és épségben közlekedni, biztonságba helyezni autóját a kiemelt események alatt is.

Közterületi parkolás – Az Állatkert környékén, illetve a Városliget térségében található közterületi parkolóhelyek a Zuglói Önkormányzat, illetve Budapesti Főváros Önkormányzata döntése alapján 2017. szeptember elsejétől fizetős parkolási övezetnek számít. A zónák díjtételeiről, illetve a parkolási rendről ezen a honlapon lehet tájékozódni: https://www.zugloiparkolas.hu/