Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Események

A ZOO4NAT projekt két éve alatt több olyan eseményre is sor került, amelyen alkalmunk volt a szokásosnál is szélesebb körben megismertetni egyrészt a mentőmunkát, másrészt magát a projektet is. A projekt hivatalos nyitóeseményére 2018. április 19-én került sor a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Föld Fesztivál részeként. Állatkertünkben ugyanis a Föld napjához kapcsolódóan évről évre megrendezzük a Föld Fesztivált, amely 2018-ban történetesen április 19-től 22-ig tartott. A fesztivál első napját egy sajtóeseménnyel kezdtük, amelyen nemcsak a négynapos rendezvény programjait mutattuk be, hanem bejelentettük a ZOO4NAT projekt elindulását is, és természetesen a mentőmunka különböző érdekes részleteiről is szó esett. A sajtóesemény résztvevői több mentett állattal testközelből is megismerkedhettek, sőt, ezzel a lehetőséggel a nagyközönség is élhetett a Föld Fesztivál mind a négy napján, hiszen a Nagy-tó partján külön kitelepülésen mutattuk be a mentőmunkát, és azt, hogy annak fejlesztését miként segítheti a ZOO4NAT projekt.

A következő hónapban, 2018 májusában a Kassai Állatkert adott otthont egy nyitó rendezvénynek, amelyhez egy konferencia is kapcsolódott.

A soron következő fontos esemény 2018. augusztus 16-án Budapesten volt: ekkor adtuk át a Sünispotályt, az Állatkert új bemutató mentőközpontját, amelynek létrehozására szintén a ZOO4NAT projekt nyújtott lehetőséget.

2019. május 29-én mentett állatokat engedtünk szabadon egy a sajtó számára is nyilvános eseményen, amelyre az újságírókon kívül több, épp a Bükki Nemzeti Parkban kiránduló gyerekcsoport is kíváncsi volt. Az eseményre Felsőtárkány mellett, a nemzeti parkhoz tartozó Nyugati Kapu Látogató- és Oktatóközpont közelében került sor. Összesen tizenhét mentett állatot engedtünk vissza a szabad természetbe, akik kilenc különböző fajhoz tartoztak. A sajtó és a kiránduló gyerekek érdeklődésétől kísért esemény egyúttal ahhoz a nemzetközi vadállatmentési konferenciához is kapcsolódott, amelyet a megelőző két napban tartottunk meg Budapesten, szintén a ZOO4NAT projekt részeként. A konferencia résztvevői szintén jelen voltak Felsőtárkányban is.

Néhány nappal később, 2019. június 1-én tartották meg a Kassai Állatkertben a ZOO4NAT projekt keretében megvalósult új létesítmények, így a mentett állatok elhelyezését szolgáló három röpde átadását, illetve az erdei tanösvény ünnepélyes megnyitóját.

A projekt hivatalos záróeseményére 2019. október 3-án került sor Budapesten, a Sünispotálynál. A programban részt vevő két állatkert igazgatója nemcsak az eredményeket méltatta, hanem megállapodást írtak alá a Kassai Állatkert és a Fővárosi Állat- és Növénykert közötti együttműködés folytatásáról is. Az esemény résztvevői testközelből is megismerkedhettek számok érdekes mentett állattal, többek között három vadmacskával, darázsölyvvel, rőt koraidenevérrel, sünnel, füsti fecskével, kecskerákokkal (utóbbiakat, mint csempészárut, nemrég nem sokkal korábban foglalták le a hatóságok egy kamion ellenőrzése során), illetve egy gólyával is.

 

A weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját!