Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Itt lehet szavazni a kéthetes orangután bébi nevére! 2020. október 26.

A közönség segítségével találtunk nevet Móricnak, az augusztusban született orangután kisfiúnak is. Ezúttal Móric kéthetes féltestvérén a sor! Csütörtökig lehet szavazni a három előzsűrizett névre, az eredményt pénteken tesszük közzé.

Szumátrai orangutánjaink néhány hónap leforgása alatt kétszer is megörvendeztettek minket egy-egy bébivel. Augusztusban Lia nevű nőstényünk adott életet egy kicsinek, október második hetében pedig egy másik orangután anyuka, Jula is világra hozta a gyermekét. A két anya egyébként féltestvére egymásnak, a két gyerek pedig ugyancsak, ráadásul mindkét anyának már korábban is született utódja Állatkertünkben.

Lia kisfia már nevet is kapott, méghozzá a közönség segítségével. Néhány napon át honlapunkon lehetett szavazni a három előzsűrizett névre, amelyek közül végül a Móric lett a befutó.

Most hasonló módon szeretnénk nevet találni Jula alig több, mint kéthetes kölykének, aki – féltestvéréhez hasonlóan – szintén kisfiúnak bizonyult. Az előzsűrizés során három névre esett a választás, ezeket bocsátjuk most szavazásra:

A Buda és a Huba személynevekhez nem kell sok magyarázat, esetleg csak annyi, hogy a Huba az előző orangután bébi nevével kapcsolatban meghirdetett szavazáson is választható név volt, és sokan voksoltak rá. A Naga eredetileg indonéz szó, amely sárkányt jelent.

Szavazni csütörtök éjfélig lehet. A voksolás eredményét pénteken tesszük közzé.

Amíg pedig a szavazás tart, aki teheti, személyesen is felkeresheti orangutánjainkat, és persze Állatkertünk többi lakóját. Erre most kiváló lehetőséget nyújt az őszi szünetre meghirdetett kedvezmény, amelynek nyomán a 18 éven aluliak mindössze ezer forintért, vagyis a szokásos gyermekjegy árának kevesebb, mint feléért látogathatják az Állatkertet. Ezzel egyrészt a kisgyermekes családoknak szerettünk volna kedvezni, másrészt azoknak a középiskolás korú fiataloknak, akik esetleg nem is feltétlenül a családtagokkal, hanem kortársaikkal, akár egy állatkerti randi keretében látogatnának el hozzánk.

A 18 éven aluliaknak kínált kedvezmények mellett kedvezményekkel várjuk a szépkorúakat is a november végéig tartó Nyugdíjas Ősz keretében.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.