Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-17:00 P-V: 9:00-17:30

Időjáráserősen felhős -4°C

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Játszik a kiselefánt2018. március 14.

Arun, a négy hónapos elefántborjú minden lehetőséget megragad a játékra. Amint legújabb kisfilmünkön látható, a másfél mázsás apróság a kifutóra leszálló galambok kergetését legalább annyira élvezi, mint a labdajátékokat.

Állatkerti gyereksztárok2018. március 9.

Kiselefánt, erszényből kinézegető kengurukölykök, fészekben cseperedő vízmadarak, gundi és aguti kölykök várják a látogatókat a tavaszi napsütésben. És persze a gorillakölyök, akit nem egész nap, hanem 12 és 14 óra között lehet látogatni.

Törpe tengerimalac2018. március 8.

Ezt a Bolíviában őshonos rágcsálót nem is túl régen, 2004-ben fedezték fel, s most már a mi Állatkertünkben is látható. Vadonbeli életéről még mindig keveset tudni, de az már kiderült, hogy közeli rokonaival ellentétben monogám párokban él.

Szibériai tigrisnek szibériai hideg2018. március 1.

Talán sokak számára meglepő, de a tigriseknek meg sem kottyan a zimankó. Ez már csak azért is így van, mert a mi tigriseink szibériai tigrisek. A mostani hidegért felelős légtömegek pedig éppen onnan, Szibéria felől érkeztek.

Újra látható a gorillakölyök2018. február 23.

Ismét megnyitottuk az Emberszabású majmok házát, így újra láthatja a közönség a gorillákat, köztük a legifjabb, két hónapos kölyköt is. Ám most még nem a teljes nyitvatartási időben, hanem csak naponta két órában, 12 és 14 óra között.

Kisfilm Iringa születésnapjáról2018. február 22.

Iringa, az Állatkert hatfős gorillacsapatának tagja 2018. január 31-én ünnepelte 20. születésnapját. A gondozók különleges tortával köszöntötték fel, amelyet végül együtt fogyasztott el a gorillacsapat.

Cseperedő kormoránok a Nagy-tónál2018. február 21.

Kikeltek, sőt, azóta már egész sokat nőttek is a kárókatona fiókák. A Nagy-tó partja mentén álló fák ágvilláin fészkelő, kormorán néven is ismert madarak bárhová mehetnének, de ők mégis ragaszkodnak állatkerti fészkelőhelyükhöz.

Kisfilm Asha születésnapjáról2018. február 15.

Tegnap ünnepeltük Asha, az ifjú elefánthölgy ötödik születésnapját. Az eseményről, a születésnapi torta átadásáról egy kisfilmet is készítettünk. Amint látható, Ashán kívül anyukája, Angele, és a kisöccse, Arun is élénken érdeklődött a torta iránt.

Felköszöntöttük az ötéves Ashát2018. február 14.

Ma ünnepelte ötödik születésnapját Asha, a nálunk született ifjú elefánthölgy. Fel is köszöntöttük az ünnepeltet, méghozzá egy kifejezetten elefántok szája íze szerint készített tortával, amelyből persze az elefántcsalád többi tagjának is jutott.

Erszényfigyelő2018. február 9.

A szürke óriáskenguruknál az egyik nőstény erszényéből épp a napokban kezdett először kitekintgetni az ott cseperedő kölyök. Érdemes tehát meglátogatni őket, mert egy kis szerencsével bárki láthatja a jövevényt.