Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Gyógyultan távozott a mentett macskabagoly2019. február 28.

Teljesen felgyógyult az a sérült macskabagoly, akit még decemberben találtak az Árpád hídnál. Röptében összeütközhetett valamivel, úgy szerezhette a sérülését. A gyógyítás és a gondoskodás meghozta az eredményt: szerdán visszaengedtük a természetbe.

Az Állatkert és a vadvilág védelme2019. február 26.

Március 1-én, pénteken tartjuk meg a Vadon Napot, amelyen elsősorban a vadvilág védelmére szeretnénk felhívni a figyelmet. Ezzel kapcsolatban érdemes megismerkedni Állatkertünk természetvédelmi tevékenységével is.

Még több hóvirág!2019. február 25.

A Főbejárat szomszédságában található gyeptereken itt-ott szinte összefüggő szőnyeget alkotnak a hóvirágok, de a kert több pontján láthatjuk a téltemető sárga virágait is. Mi több, a Japánkertben található varázsmogyoró is virágzik.

Párt kapott Borsó, a nőstény manul2019. február 22.

Borsó, a nőstény manul – azaz pusztai macska – a napokban párt kapott maga mellé Bohus, a németországi Chemnitz állatkertjéből érkezett hím személyében. Állatkertünkben 2013 óta foglalkozunk ezzel a macskafélével.

Dajkacápák a Cápasuliban2019. február 21.

A Cápasuli háromnegyed millió literes nagy medencéjében jelenleg négy cápafajt láthat a közönség, köztük kétféle dajkacápát is. Bömbi és a „Margitok” kapcsán nemcsak a konkrét fajokról, hanem az állatok személyiségéről is van mesélnivalónk.

Sokat nőtt a hangyászkölyök2019. február 19.

Nyolc hónap alatt nagyot nőtt Flódni, a tavaly júniusban született sörényes hangyász kölyök. Már majdnem akkora, mint Isabela, az anyaállat, de azért még most is előfordul, hogy cipelteti magát. A szép időben egyre több időt töltenek a kifutóban.

Sandokan a tigrisek védelmére is felhívta a figyelmet2019. február 15.

Pénteken Állatkertünkben járt Kabir Bedi, a Maláji tigris című klasszikus filmsorozat főszereplője: jelképesen örökbe fogadta Norbi nevű tigrisünket, és magyarországi rajongóival is találkozott. A tigrisek védelmére külön is felhívta a figyelmet.

Rajhalak a Cápasuliban2019. február 14.

A nemrég megnyílt Cápasuliban sokféle rajhallal is lehet találkozni: többek között morgóhalakkal, denevérhalakkal, aranymakrélákkal, barátsügérekkel, csattogóhalakkal is. Akármilyen furcsa, egy kicsit sem feszélyezi őket a cápák közelsége.

Előbújtak az első hóvirágok2019. február 13.

Egyre több hóvirágot lehet látni Állatkertünk parkjában! Némelyikük már január végén előbújt. A legnagyobb számban a Xántus-ház előtti domboldalban, a sziklakertnél pompáznak, de hamarosan a Főkapu környékét is virágszőnyeg borítja majd.

Pénteken Állatkertünkbe látogat Kabir Bedi2019. február 12.

Péntek délelőtt Állatkertünkben vendégeskedik Kabir Bedi indiai színművész, akit – bár sok-sok filmben játszott – a hazai közönség elsősorban Sandokan megformálójaként ismerhet. Rajongóival a Varázshegyben találkozik.