Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Megnyílt új állatmentő központunk, a Sünispotály2018. augusztus 16.

Évente másfél ezernél is több állatot mentünk: törött szárnyú gólyákat, mérgezett sasokat, elárvult kismókusokat. Ezt a mentőmunkát ismerheti meg a nagyközönség a Holnemvolt Vár részeként megnyílt Sünispotályban, az új bemutató mentőközpontban.

Flamingó óvoda2018. augusztus 13.

Még június volt, amikor beszámoltunk a 25 flamingófióka kikeléséről. A jövevények azóta sokat fejlődtek. Érdemes megfigyelni, hogy az egyes fiókák nem a szülőpár mellett vannak, hanem az összes kicsi együtt van, mintha óvodában lennének!

Akhum akcióban2018. augusztus 10.

Akhum, a tavasszal érkezett ifjú leopárdhím eleinte sokat rejtőzködött a kifutó egyik hátsó zugában, de mostanra már teljesen megbarátkozott új otthonával, illetve párjával, a 15 éve Budapesten élő Čezivel. Így sokkal többet is látni belőle.

Pancsolás és szárítkozás2018. augusztus 6.

A Nagy-tó térségében lakó kormoránok rendszeresen fürdőznek. Persze ők az év minden szakában sok időt töltenek a vízben, hiszen táplálékukat is innen szerzik. De a nagy melegben a tó vize felfrissülésnek sem utolsó.

Családi idill a törpe selyemmajmoknál2018. augusztus 3.

Két kölyök cseperedik a Pálmaházba látható törpe selyemmajmoknál. Ennél kistestű fajnál a felnőtt állatok sem nyomnak többet 10-15 dekánál, a kölykök pedig természetesen még náluk is apróbbak. Kisfilmen mutatunk ízelítőt a családi idillből.

Emma MRI vizsgálaton2018. augusztus 2.

Legújabb kisfilmünk az állatkerti állatorvosi munka egyik érdekes mozzanatába enged bepillantást. Megmutatjuk, milyen az, amikor egy ritka mhorr gazellán végzünk diagnosztikai vizsgálatot mágneses magrezonancia képalkotással (MRI).

A hangyász is pancsol2018. július 27.

Kánikula idején sok pancsoló állatot láthatunk. Talán meglepő, de még a sörényes hangyászok is szívesen fürdőznek ilyenkor. Természetesen a nagyközönségre is gondoltunk: a kert több pontján is felállítottuk a szokásos párakapukat.

Molnár Gábor „tábora” a Pálmaházban2018. július 27.

A dél-amerikai esőerdők világának egyik legnagyobb hatású hazai megismertetője Molnár Gábor (1908-1980), a hírneves utazó és író volt. A Pálmaház egyik szegletét úgy rendeztük be, mintha csak az ő dzsungelbéli táborhelye lenne.

Pancsoló kiselefánt2018. július 25.

Kánikula idején nincs kellemesebb, mint időnként megmártózni a hűs habok között. Arun, a novemberben született kiselefánt is gyakran él ezzel a lehetőséggel, és amikor csak lehet, viszi magával a labdáját is.

Kisfilm Flódniról és Briósról2018. július 23.

Legújabb kisfilmünkben az öthetes sörényes hangyász kölyköt, és a nála alig pár héttel idősebb kis matakót mutatjuk be. Mindkét jövevény egy-egy süteményről kapta a nevét. Cikkünkből az is kiderül, hogy miért.