Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Tetőtől talpig feketében2018. július 20.

Az Állatkert új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban sokféle érdekes állattal lehet találkozni. Például a jávai eredetű ayam cemani tyúkfajtával, amelynek jellemzője, hogy az állatok bőre, tolla, csőre, de még a húsa is teljesen fekete.

Bújócskázó muntyákszarvas gida2018. július 19.

A „baby boom” nemrégiben elérte a muntyákszarvasokat is. Ahhoz azonban, hogy a most háromhetes jövevényt megláthassuk, nem árt tudni, hogy szeret bújócskázni. Egyik kedvenc helye a kifutóban található kövek közötti üreg.

Mami és Papi újra fiókát nevel2018. július 17.

Ismét „trónörökösök” cseperednek az Afrikában őshonos koronásdarvaknál. A fiókák július 6-án keltek ki a tojásból. A szülőpár, Mami és Papi 1999 óta él Állatkertünkben, s szűk két évtized alatt több mint kéttucat fiókát neveltek fel sikeresen.

Indigo a fűben2018. július 13.

Indigo, csaknem héthónapos gorillakölyök nagyon élvezi élete első nyarát. Ez nem is csoda, hiszen a tágas kifutóban mindig van valami érdekes felfedeznivaló. Persze nemcsak a gorilláknál volt gyermekáldás mostanában, hanem sok más állatunknál is.

„Szupercuki” koatikölykök2018. július 13.

Két kölyök cseperedik az ormányosmedvéknél. Az apróságok május végén születtek, így már elég fejlettek és mozgékonyak ahhoz, hogy a közönség is jól láthassa őket, amint önfeledten hancúroznak a kifutójukban.

Tevegelés a Holnemvolt Várban!2018. július 12.

Akát a tevegelést is ki lehet próbálni Állatkertünk új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban. A pontos helyszín a Nyíhangár, vagyis a fedett lovarda, ahol 12.30-tól 13.30-ig van lehetőség a tevegelésre. Emellett sok más program is várja a családokat.

Kisfilm Bongo utazásáról2018. július 11.

A vártnál is gyorsabban illeszkedett be az új környezetbe Bongo, a budapesti születésű gorillahím, aki immár felcseperedett állatként a közelmúltban költözött a lengyelországi Opole állatkertjébe. Az utazásról kisfilmet is készítettünk.

Cseperedő vízidisznó kölykök2018. július 6.

A vízidisznó – vagy más néven kapibara – a legnagyobbra növő rágcsáló. Egy-egy kifejlett állat akár 50-60 kilós is lehet. A múlt héten született vízidisznó kölyköknek persze sokat kell még nőniük, hogy ezt a méretet elérjék.

Aranyos rackabárányok a Holnemvolt Várban2018. június 29.

Aranyos kisbárányok ugrándoznak az Állatkert új játszóparkja, a Holnemvolt Vár majorságában. Egészen pontosan gyimesi racka bárányok. A pödröttszarvú hortobágyi rackánál sokkal kevésbé ismert fajta a középkor végén alakult ki Erdélyben.

Földimalacok „két világ határán”2018. június 27.

Földimalacaink belső férőhelye a Szavanna istállóban van. Külső kifutójuk viszont már a Holnemvolt Várhoz kapcsolódik, ezért hol az egyik, hol a másik oldalról lehet őket jobban látni. De vajon mit kell tudni ezekről a furcsa külsejű állatokról?