Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Indigo már kilenc hónapos2018. szeptember 26.

Vasárnap volt kilenc hónapos Indigo, gorillacsaládunk legifjabb tagja. Az anyatej mellett most már mindenféle szilárd táplálékot is elfogyaszt, és az első fogai is kinőttek. Környezetét is egyre bátrabban, egyre önállóbban fedezi fel.

Kölykök a nagy maráknál2018. szeptember 21.

Idén tíz kölyök született a Dél-Amerika kifutóban lakó nagy maráknál. A legidősebbek már csaknem felnőtt méretűek, a legfiatalabbak viszont még csak mostanában merészkednek elő rejtekhelyükről, ahol életük első heteit töltötték.

Mérgesek, de gyönyörűek2018. szeptember 19.

A különféle mérges állatok Állatkertünk egyik specialitásának számítanak. Bár a hírük nem mindig jó, valójában nagyon érdekes és izgalmas, és sokszor kifejezetten látványos állatok. Legújabb kisfilmünk róluk szól.

Bagolymentés2018. szeptember 15.

Állatkertünk nemrég megnyitott bemutató mentőközpontjába, a Sünispotályba mostanában több segítségre szoruló bagoly is bekerült: köztük három aranyos gyöngybagoly fióka és egy ütközésben sérült macskabagoly.

Az Állatkertben is elkezdődött a tanév2018. szeptember 14.

Az iskolai szertárakban nemigen találunk eleven gorillát vagy zsiráfot. Állatkertünkben viszont gazdag és változatos pedagógiai kínálattal várjuk a tanulmányi csoportokat az óvodásoktól a középiskolásokig.

Flódni játszik2018. szeptember 12.

Flódni, a júniusban született sörényes hangyász kölyök valósággal elemében van, ha játékról, bolondozásról van szó. Legújabb kisfilmünkben Flódni és anyukája, a gondos és türelmes Isabela mindennapjaiba nyújtunk betekintést.

Várva várt gyermekáldás a tapíroknál2018. szeptember 5.

Szeptember 2-án megszületett a várva várt apróság a Dél-Amerika kifutóban látható tapíroknál. A kicsi jól van, ám mivel az anyaállat egy védett helyre vitte be, a közönség néhány napig még nem láthatja. Fejlődéséről rendszeresen közlünk majd híreket.

Aranyos boci a Holnemvolt Várban2018. augusztus 31.

Az Állatkert új játszóparkjához, a másfél hektáros Holnemvolt Várhoz tartozó Majorságban egy aranyos boci cseperedik. A kicsi éppen két hetes, fajtájára nézve magyartarka, és a Jácint nevet kapta az állatgondozóktól.

Kisfilm fiatal zsiráfunk, Sauda műtétjéről2018. augusztus 24.

Nagyszerűen sikerült Sauda, a tavaly januárban született fiatal zsiráf műtétje. A hónap elején elvégzett csontsebészeti beavatkozásról, amelyre kétoldali állkapocstörés miatt volt szükség, kisfilmet is készítettünk. Sauda azóta is remekül érzi magát.

„Alpinista” rókamanguszta kölyök2018. augusztus 20.

Ez az érdeklődő tekintetű rókamanguszta kölyök még csak két hónapos, de máris nagy ügyességgel mászik fel a kifutójában található sziklatömbre. Két testvérével együtt sokat hancúroznak az Elefántháznál, a flamingókkal szemközti kifutójukban.