Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Dedikálás és mesedélután a Holnemvolt Várban2018. június 26.

Július 1-én vasárnap, 14 órakor Kozári Dorka látogat el a Holnemvolt Várba. A fiatal írónő meséiből olvas majd fel a gyerekeknek, és két kötetét (Marcsi és a nyári kalamajka, valamint Marcsi szeretetre vágyik) is dedikálja.

Két tucat flamingófióka2018. június 26.

Rózsás flamingóink az elmúlt években rendszeresen megörvendeztettek minket újabb és újabb fiókákkal. Idén különösen sokan vannak, az elmúlt hetekben két tucat apróság kelt ki a tojásból. Velük együtt összesen 139 flamingónk van.

Fiókák a batláknál és a skarlát íbiszeknél2018. június 25.

Nemcsak az emlősöknél, hanem Állatkertünk madarainál is „baby boom" van. A Dél-Amerikában honos skarlát íbiszeknél kettő, a hazánkban is előforduló batláknál három fióka cseperedik, sőt, némelyikük már a fészket is elhagyta.

Kisfilm a kölyköt nevelő makikról2018. június 22.

Felsorolni is nehéz, hányféle állatunknál cseperedik épp kölyök vagy fióka. Ezúttal a gyűrűsfarkú makiknál született apróságról mutatunk egy kisfilmet. Érdemes személyesen is meglátogatni őket, hiszen a közönség nálunk be is mehet a makik közé.

Szombaton Duna nap az Állatkertben2018. június 22.

A közelgő nemzetközi Duna nap alkalmából – partnerszervezeteinkkel közösen – Állatkertünkben is felhívjuk a figyelmet a Duna ökológiai értékeire. A játékos tudáspróbától a pelikánok látványetetéséig sok programmal várjuk az érdeklődőket.

Itt az új hangyászkölyök2018. június 20.

Nemrég cseperedett fel az előző, és máris itt az újabb sörényes hangyász kölyök! Isabela és William második utódja szombaton született, és egy kis szerencsével már most is megleshetik a látogatók. Délelőtt 10 körül a legjobbak az esélyek.

Bejgli utazása2018. június 20.

Legújabb kisfilmünkben felidézzük, hogyan cseperedett fel Bejgli, a 2016-ban született sörényes hangyász kölyök, és megmutatjuk azt is, hogyan utazott el új otthonába. Persze mi itt Budapesten sem maradunk ám hangyász nélkül!

Így játszanak az elefánttesók2018. június 15.

Arun, a héthónapos kiselefánt a nap nagy részét önfeledt játékkal tölti. Hol a labdáját próbálja móresre tanítani, hol a medence hűs vizében locspocsol. A játékból időnként a nővére, Asha is kiveszi a részét, ez látható legújabb kisfilmünkön is.

Ki látja a matakó bébit?2018. június 8.

Két héttel ezelőtt gyermekáldás volt a Pálmaházban lakó matakóknál. A kölyök persze most még ritkán látható, de délutánonként egy kis szerencsével már meg lehet lesni. Az elkövetkező hetekben pedig várhatóan egyre többször merészkedik majd elő.

Párduclesen2018. június 4.

Egy kis ketrecben egy másodperc alatt megtalálni az állatokat, egy korszerű, gazdagon berendezett kifutó esetében azonban egy kicsit több időt kell szánni erre. A perzsa leopárdok például szívesen rejtőznek a sűrűben.