Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Arun utazni készül 2023. augusztus 24.

A kis Samu bátyja, a szintén nálunk született Arun lassan eléri a hatéves kort, így itt az ideje, hogy elhagyja a szülői házat. Jövendő lakhelye a Szegedi Vadasparkban lesz, ahová jövő hónapban fog elutazni.

Mindenki tudja, hogy az elefántok társas állatok és rendszerint csordában élnek. Azt viszont sokan nem tudják, hogy az elefántcsordákban a felnőtt állatok mind nőstények, mert a hím állatok rendszerint magányosan, vagy kisebb legénycsapatokba verődve élnek, és csak a párzási időszakban találkoznak a nőstényekkel. Ezért aztán a fiatal hím elefántoknál előbb-utóbb eljön az az idő, amikor megkezdik anyjuktól független, önálló életüket. Az, hogy pontosan mikor, több tényezőn múlik, de az állatok viselkedéséből, egymáshoz való viszonyukból egyértelműen megállapítható.

Arunnál, az Állatkertünkben 2017. november 8-án született ifjú elefántnál mostanában jött el ennek az ideje, így szeptember folyamán új helyre költözik. Új otthona a Szegedi Vadasparkban lesz. Aki tehát még a fővárosban szeretné látni, annak érdemes mostanában ellátogatnia hozzánk. Természetesen itt, Budapesten sem maradunk elefánt nélkül, hiszen Angele és Assam, a szülők, valamint Samu, a már csaknem két és fél éves kiselefánt továbbra is kertünk lakója maradnak.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.