Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Boldog születésnapot, MME! 2024. január 6.

Boldog 50. születésnapot kívánunk barátunknak és partnerünknek, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek, amely 1974. január 6-án alakult meg Állatkertünkben, az akkori Barlang mozi nagytermében!

Ma ünnepli ötvenedik születésnapját, alapításának ötvenedik évfordulóját a madárbarát Magyarországért dolgozó Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. Ez a mi számunkra is fontos dátum, hiszen, ha van olyan szervezet, amelyről elmondható, hogy már a kezdetektől, az első naptól fogva barátja és partnere az MME-nek, akkor a Budapesti Állatkert mindenképpen ilyen.

Már az egyesület alapításának, alakuló közgyűlésének is Állatkertünk, az akkori Barlang mozi nagyterme volt a helyszíne. Az alakuló ülésen a legelső felszólaló Szederjei Ákos, akkori főigazgatónk volt, aki házigazdaként köszöntötte a résztvevőket, a fényképeket pedig, amelyet az eseményről beszámolva több helyen is megjelentek a korabeli sajtóban, Kapocsy György, Állatkertünk akkori fotográfusa készítette.

Ötven évvel ezelőtt az egyesület alig kétszáz taggal alakult, mára azonban a tagok száma a tízezer főt is meghaladja. Az egyesület tevékenysége igen szerteágazó, a mindennapi madárvédelemtől a természetvédelmi tevékenységen át egészen madarak vonulásának kutatásáig számos területet átfog. Állatkertünk munkatársai közül is többen tagjai az egyesületnek, és az MME és az Állatkert között is kiterjedt az együttműködés, többek között a madármentés, vadállatmentés területén is.