Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Ma van a Környezetvédelmi Világnap! 2023. június 5.

A Környezetvédelmi Világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntarthatóságra, újrahasznosításra, valamint a helyi, illetve a megújuló erőforrások használatára.

A Környezetvédelmi Világnap (World Environment Day) idei fő témája a „Győzd le a műanyaghulladékot" szlogen köré csoportosul, mivel a műanyaghulladék jelentős környezeti probléma, amely hatással van az ökoszisztémákra, a vadon élő állatokra és egészségünkre.

A Fővárosi Állat- és Növénykert nap, mint nap környezettudatos működéssel járul hozzá a természetvédelemhez. Büféiben kerüli az egyszer használatos műanyageszközöket, újrahasznosítható poharai nem csak esztétikai élményt adnak a vásárlóknak, hanem környezetbarát anyaguk révén arra ösztönzik a látogatókat, hogy óvják a természetet.

 

A zöldhulladékot újrahasznosítjuk, ezzel értékes komposztot állítunk elő. Tápanyagdús virágfölddel ellátva különleges botanikai gyűjteményünket.

Számos szelektív hulladékgyűjtéssel és újrahasznosítással kapcsolatos tájékoztató található honlapunkon és az Állatkert területén a használt mobiltelefon-visszagyűjtő kezdeményezésen kívül az FKF könyv újrahasznosító állomása is elérhető a Varázshegyben. A látogatók a papír alapú térképet kilépve a Kertből leadhatják gyűjtődobozunkba, így ezt újrahasznosítható papírhulladékként kezelhetjük, hiszen az erőforrások túlzott mértékű kitermelése és nem megfelelő elhelyezése számos fajt és élőhelyet veszélyeztet világszerte.

Ösztönözzük és motiváljuk a környezettudatos életmódra nevelést. Ismeretterjesztési és Oktatási Osztályunk szemléletformáló képzéseket, workshopokat szervez mind a pedagógusoknak, mind a diákoknak ebben a témában is. Idén a biodiverzitás védelmének világnapjához kapcsolódóan az Állatkert ingyenesen letölthető ismeretterjesztő anyagokat tett közzé 1-12. évfolyamosok számára. Az online kiadványok digitális terjesztésével csökkenthetjük a papír hulladék keletkezését is, amit Digitális Állatkert sorozatunk töretlen népszerűsége is igazol.

Hisszük, hogy példamutatással, ismeretátadással és tudatosítással tehetünk a felnövekvő nemzedékek jövőéért és azért, hogy már ma felelősen dönthessenek környezetükről.