Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Pályázati kiírás - Lampion festő pályázat 2024. január 13.

A Sárkány Éve Lampion Fesztiválhoz kapcsolódóan Lampion festő pályázatot hirdet a Fővárosi Állat- és Növénykert a Budapesti Kínai Turisztikai Iroda CNTO Budapest támogatásával, a Sino Europe ECT Development Center asszisztenciájával.

A korosztályonkénti díjazás mellett a legszebb alkotások kiállításra kerülnek a Biodóm Látogatóközpontjában egy nagyszabású, zártkörű ünnepségen, január 26-tól pedig a Biodóm bejárati részénél a nagyközönség számára is megtekinthetőek lesznek a festett lampionok.

Pályázat témája: Sárkány - A kínai sárkány szimbólum a jóságot, bátorságot, következetességet, kitartást példázza. A sárkány tavasszal az égig szökik, repül felhőkön túl, míg ősszel lebukik az óceánok legmélyére.

Pályázók köre: általános iskola felső tagozat, gimnázium, középiskola, egyetem, főiskola nappali szakos hallgatók részére egyénileg

Pályázat beérkezési határideje: 2024. január 22. (hétfő) 21:00 óra

Pályázati feltételek:

  • Papírlampionokat biztosítunk a pályázók számára, ennek átvétele a pályázat kiírásától kezdődően a pályázat zárásáig a Lampion fesztivál nyitvatartási idejében 17-21 óra között a Biodóm Bejáratánál (1146 Budapest, Állatkerti Krt. 16) lehetséges.
  • A pályázatban résztvevők egy pályamunkát adhatnak le zsűrizésre.
  • A lampiont csak festészeti technikával készíthetik el, ez lehet akvarell, tempera, akril és tus.
  • Pályázati lap kitöltése a helyszínen (pályázó neve, életkora, e-mail elérhetősége, telefonszáma), kiskorú pályázó esetében a szülő elérhetőségének megadásával.

A pályázat benyújtásának módja: Az elkészült pályaműveket leadhatják minden este a Lampion fesztivál nyitvatartási idejében 17-21 óra között a Biodóm Bejáratánál (1146 Budapest, Állatkerti Krt. 16).

A pályázat elbírálása: A pályaműveket a Sárkány Éve Lampion fesztivál szervezői csapata fogja zsűrizni. A legjobbra értékelt lampionok készítőit ajándékcsomaggal jutalmazzuk. A díjazottakat a zsűrizést követően értesítjük a megadott elérhetőségeiken.