Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Pénteken színes programokkal készül Szentivánéjre az Állatkert 2023. június 22.

Szent Iván éjszakáján, 2023. június 23-án, pénteken 19:00 órától, a megszokott nyitvatartási időn kívül különleges hangulatú programokkal várja a látogatóközönséget a Fővárosi Állat- és Növénykert.

A csillagászati nyár kezdetének varázslatos éjszakáján a fényeké, tűzé és az éjszakai állatoké lesz a főszerep. A fókashow, elefánt tréning, búvárok a mélyben élményprogramokon kívül a gyermekek bejárhatják az elvarázsolt erdőt, tanulmányozhatják a parányok világát, vagy játszhatnak a fénybuborék játszótéren. A kézműves foglalkozásokon kicsik és nagyok is megismerhetik a nyári napfordulóhoz kapcsolódó népi hagyományokat. Mindezek mellett tűzliliomot és világító ékszereket készíthetnek.

A Kert központi terén, a Főkapu téren tűzzsonglőrök, különleges koncertek és Berka együttessel táncház várja a közönséget. A planetáriumi vetítéseken az égbolt csodáit tárulnak fel két 7 méteres kupolában. A mítoszok világa is életre kel, hiszen a néphit úgy tartja ezen az éjszakán teljesülhetnek a kívánságok, mert Szent Iván éjszakájának csodás, mágikus erő tulajdonítható. A népszokásainkban a megtisztulás és az újjászületés szimbólumaként jelenik meg a tűz, mely elűzi a sötétséget és diadalra juttatja a fényt. A körtáncok a bő termést, egészséget szimbolizálták. A hagyományok felelevenítésén túl tűztáncon kívül a látogatók régmúlt korok sámán kultuszával is találkozhatnak.

A szórakoztatás mellett, a természet-, környezet- és állatvédelem jegyében, ezen az éjszakán a budapesti állatkert néhány lakója speciális feltételekkel lesz örökbefogadható, így az érdeklődő állatkerti kedvence tiszteletbeli nevelőszülővé válhat ezen a különleges estén.

Több helyszínen fényfestés, interaktív zsonglőr- és zenebemutató, koszorúfonás várja a látogatókat, illetve számos egyéb érdekességgel, programmal készül a Fővárosi Állat- és Növénykert az egész estés szórakozást kínáló rendezvény kapcsán.

Az izgalmas családi programokon és a felhőtlen szórakoztatáson túl állatos előadások és meglepetéseink várják immár harmadik éve visszatérő vendégeinket és újonnan érkező látogatóinkat.

Részletes program ITT!

JEGYEK ITT