Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Segít az Állatkert 2023. szeptember 3.

Karitatív munkát végző partnereinkkel együttműködve hétfőn Törökország földrengés sújtotta területeiről érkezett fiatalokat, kedden pedig Ukrajnából Magyarországra menekült családok gyermekeit fogadtuk az Állatkertben.

Állatkertünk közhasznú küldetése az ismeretterjesztés és környezeti nevelés, illetve a természetvédelem és az élővilág megismerése és a természettudományos kultúra művelése mellett a társadalmi felelősségvállalás területére is kiterjed. Ennek részeként számos szervezettel működünk együtt, hogy az állatkerti élményeken keresztül segíthessünk és szerezzünk felejthetetlen pillanatokat.

Hétfőn Törökország földrengés sújtotta területéről érkezett fiatalok fedezhették fel Állatkertünket. A harminc fős csoport tagjai a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett kulturális kirándulás keretében öt napot töltenek a magyar fővárosban, és programjukból természetesen az állatkerti látogatás sem maradhatott ki. Kedden pedig Ukrajnából, nagyrészt a Kárpátoktól keletre eső régiókból Magyarországra menekült családok gyermekei – összesen csaknem százötvenen – kereshették fel Állatkertünket a Magyar Cserkészszövetséggel, illetve az Ökumenikus Segélyszervezettel való együttműködésünk nyomán.