Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Sikeres hódmentés összefogással 2017. november 7.

Záporvíz-csatornában rekedt hódokat mentettek ki szakembereink a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. és a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársaival közösen. A két megszeppent hód most már jól van, sőt, azóta szabadon is engedték őket.

Két jól megtermett hódot sikerült épségben kimenteni egy nagyméretű csatornából. A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) Ferencvárosi Szivattyútelepéről a Dunába kivezető záporvíz-csatornát készítették elő felújításra a kivitelezők, amikor észrevették, hogy két nagyobb hód a csatornában bújt meg, és a munkálatok megkezdését követően rossz irányba menekültek, így később már nem tudtak a folyó felé kijutni.

A Csatornázási Művek munkatársai az illetékes hatóságtól, vagyis a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságtól, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykerttől kértek segítséget a hódok gyors és szakszerű kimenekítéséhez. A jól összehangolt csapatmunkának köszönhetően pár órán belül két – egyenként közel 20 kilogrammos – hódot sikerült befogni a sötét csatornából, amelyet addigra szinte teljesen víztelenítettek

Az Állatkert és a Nemzeti Park munkatársai az FCSM-es, illetve a kivitelező céget képviselő kollégák biztosításával ereszkedtek le a mélybe, és fogták be a szorult helyzetbe került védett állatokat. Egy-egy – fúvócsővel bejuttatott – altatólövedékkel rövid időre elkábították őket annak érdekében, hogy zsákban biztonságosan a felszínre tudják húzni az állatokat a nyolc méter mély csatornából. A felszínen aztán gyorsan szállítóládákba tették a hódokat. Az Állatkert szakemberei megállapították, hogy mindkét állat egészséges és visszaengedhető a természetbe. A Nemzeti Park munkatársai elszállították és biztonságos helyen, egy Duna-parti ártéri erdőben eleresztették őket.