Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Tovább nőtt Állatkertünk látogatottsága 2024. március 12.

Állatkertünk látogatottsága már 2022-ben visszaállt a járvány előtti szintre, 2023-ban pedig további 7,4 %-kal több látogatót fogadtunk. Ezzel továbbra is mi vagyunk az ország leglátogatottabb kulturális, közművelődési intézménye.

Állatkertünk látogatóinak száma évről évre egymillió fő körül alakul. 2020-ban és 2021-ben természetesen kevesebb látogatót fogadtunk, hiszen a koronavírus világjárvánnyal összefüggő rendelkezések miatt hónapokon át nem nyithattuk ki a kapukat a nagyközönség előtt, illetve az újranyitást követően is különféle korlátozások voltak érvényben. A 2022-es évben viszont, amikor már nem voltak ilyen korlátozások, ismét milliós látogatottságot, összesen 1.036.192 főt regisztráltunk. Ez a szám a 2023-as évben tovább növekedett.
2023. január 1-je és december 31-e között (hiszen a kert az év minden napján nyitva van) összesen 1.113.006 fő volt kíváncsi a Budapesti Állatkert látnivalóira. Ez az előző évhez képest a látogatók számának 7,41 %-os emelkedését jelenti.

A Fővárosi Állat- és Növénykert fontos színfoltja Budapest, és benne a Városliget turisztikai programpalettájának: nemcsak budapestiek, illetve a főváros környékén élők, hanem a belföldi turizmus keretében az ország távolabbi pontjairól érkezők, illetve a Budapestre látogató külföldiek is nagy számban keresnek fel bennünket. A kiemelkedő látogatottság egyúttal azt is jelenti, hogy intézményünk ismeretterjesztő és természetvédelmi üzeneteink is igen sok emberhez jutnak el.

A korszerű állatkerteknek több fontos célkitűzése is van: ilyen az oktatás, az ismeretterjesztés, a környezettudatos szemlélet formálása, vagy éppen a természetvédelem, a veszélyeztetett fajok megőrzésében való részvétel. Az állatkertek emellett fontos rekreációs helyszínek, a természetközeli szabadidő-eltöltés fontos színterei.
A hazai állatkertek közül nálunk látható a legtöbb féle állat, ráadásul botanikus kerti értékű növénybemutatóval is rendelkezünk. A sokféle látnivalót, élményt és programot úgy állítjuk össze, hogy az mindenféle korosztálynak szóljon, és a családok, akár nagycsaládok, tehát három generáció együtt is értékes közös időt tudjon együtt eltölteni is.
Állatkertünk vezetése és valamennyi dolgozója ezúton is köszöni a nagyközönségnek, hogy a múlt évben is ilyen nagy számban tiszteltek meg bennünket látogatásukkal. Azon dolgozunk, hogy az idei, 2024-es évben is érdekes programokkal, élményekkel érdemeljük ki látogatóink érdeklődését.