Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

nincs időjárási adat

Osztálykirándulás

Osztálykirándulást, tematikus programot állít össze? Jöjjön az Állatkertbe!
Szervezési információk iskoláknak.

 

Mozgásfejlesztés, matematikai gondolkodás, érzelmi fejlesztés, nyelvtan vagy rajzóra, biológiai vizsgálódás, önálló felfedezés, zöld programok, kézművesség, módszertani ötletek? Mindez megvalósítható egy helyen! Az Állatkert sokféle programot kínál az iskolán, óvodán kívüli oktatási, nevelési tevékenységekhez, nyári táborokhoz, kirándulások, jeles napok vagy tematikus hetek egyedi programjának összeállításához! Ha rossz időben, akár télen szeretnének kimozdulni, elsősorban a Varázshegy bejárását és programjait ajánljuk, de további tízezer négyzetméteren, fedett, fűtött kiállítóterek várják a csoportokat.

Csak egy kis szervezés kell hozzá, és abban szívesen segítünk!

 

ÁLLATI PROGRAMOK

 

Az állati „Légy ott!" és TapiZoo programok nem oktatási foglalkozások, hanem olyan közönségprogramok, amelyeken állatgondozók, demonstrátorok mesélnek állataikról, miközben az állatok egészen közelről is megtekinthetők valamely aktivitás (etetés, simogatás, tréningezés) közben.

A „Légy ott!" programok élményalapú, ismereteket, természetvédelmi szemléletet közvetítő 10-20 perces állatbemutató műsorok, amelyek különböző külső Állatkerti helyszíneken, valamint a Varázshegyben (fedett helyszínen) zajlanak, naponta több mint 15 féle tematikával. Két hosszabb állatbemutató program is található köztük, a Varázshegyben látható „Állatok akcióban" című műsor és a kaliforniai oroszlánfókák medencéjénél látható Fóka-móka.

A „TapiZoo" programok három helyszínen (Afrika kunyhó, Ausztrál ösvény és Tigriskifutó) naponta 10-16 óra között szervezett ismeretterjesztő események, ahol különféle tapintható állati „alkatrészek" kapcsán lehet érdekes információkat kapni az állatfajainkról.

A külső helyszínű programokat májustól augusztusig naponta, áprilisban, szeptemberben és októberben hétvégente, valamint az iskolai szünetekben és fesztiváljaink idején szervezzük.

Az aktuális programokról, időpontokról és helyszínekről a legfrissebb információ a honlapon olvasható: www.zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo

 

A VARÁZSHEGY PROGRAMJAI

 

Időjárástól független, fedett helyszínű közönségprogramjaink az év minden napján láthatóak a Varázshegyben, az Állatkert legnagyobb oktatási létesítményében.

Itt 16 különleges teremben, élő állatok, interaktív játékok, ismeretterjesztő előadások, 3D-s mozi és szimulátoros filmvetítés várja Önöket. A kiállítás témája az élet sokszínűsége, az élőlények csodálatos alkalmazkodása a Föld története során folyton változó körülményekhez. Kézzel fogható, hallható, látható felfedező élmények minden korosztálynak egész évben!
 

RENDSZERES FILMVETÍTÉSEK: 3D MOZI ÉS „IDŐGÉP"
 

A Varázshegy Csillagterének 3D-s vetítőtermében 5 különböző kisfilm (Rexy, a kis dinó, Őstengeri kaland, Körösök kincsei, Gerinctelen gengszterek és Állatkerti séta), illetve az Időgép szimulátorban további két térhatású kisfilm (Jégkorszaki kaland és Miocén kori utazás) látható. A vetítések kezdési időpontjáról a honlapról tájékozódhat.

A Varázshegyben látható programokról részletesen itt tájékozódhat.

 

HOLNEMVOLT VÁR ÉS HETEDHÉT PALOTA

 

A másfél hektáros Holnemvolt Várban mesés állatok, állatos mesék, játékok és élmények sokasága várja az osztályokat. Az itt bemutatott állatok nagy része háziállat, illetve olyan állat, amely a mesékből is ismerős lehet. Láthatók itt alpakák, kétpúpú tevék, Tengerimalac-város, a Majorságban különféle háziállatok, köztük magyar tarka marhák, gyimesi racka juhok, mangalica sertések. Nem messze barátságos dámszarvasokat lehet simogatni, a kameruni kecskéket, juhokat bemutató új állatsimogató mellett. Ha rossz időben, vagy télen szeretnének kimozdulni, a Varázshegy bejárása mellett az állatokra és mesékre épülő, 3000 nm-es interaktív játszóházat, a Holnemvolt Vár Hetedhét Palotáját ajánljuk elsősorban, de további 10 ezer nm-es, fedett, fűtött kiállítóterek várják a csoportokat.

A Holnemvolt Vár programjaival kapcsolatos további információ a www.holnemvoltvar.hu honlapon lesz olvasható.

A bemutatókra előzetes bejelentkezés nem szükséges. A programokon való részvétel érkezési sorrendben történik.

 

JÁTSZÓTEREK, PIKNIKHELYEK

 

Ezeken felül több tematikus játszóteret (Korallzátony játszótér, Szép Miklós játszótér, Ausztrál játszótér és Energia játszótér), és piknikhelyet (Lepkekert melletti terület és Természetvédelmi pihenőpark) is találnak nálunk. Ebédelésre a Barlang Étteremben vagy a Kisgömböc vendéglőben van lehetőség.

 

A KIRÁNDULÁS MEGSZERVEZÉSE

 

Ha szeretne segítséget, tanácsot vagy összeállított programot kapni óvodás csoportja, osztálya vagy egész iskolája számára a kiránduláshoz, jelentkezzen a zooped@zoobudapest.com e-mail címen a tervezett program előtt legalább két héttel.

 

AKTUÁLIS FELADATLAPOK

 

Az osztálykirándulásokhoz, állatkerti programok szervezéséhez a zoopedagógusok által készített, aktuális feladatlapokat is igényelhet. Érdeklődni a zooped@zoobudapest.com elérhetőségen lehet.

 

Ebédelésre a helyszínen, a Barlang Étteremben van lehetőség.
Csoportja számára gyermek menüt rendelhet előzetesen, az alábbi elérhetőségen:
Trencsényi Mónika
trencsenyi.monika@gundel.hu