Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

A higan cseresznyétől a japán liliomfáig 2024. március 13.

Szemet gyönyörködtető virágpompa várja az Állatkertünket felkereső látogatókat! Most a legszebbek a higan díszcseresznyék, de virágba borult a japán liliomfa és a vérszilva is. Közeleg a hosszú hétvége, itt az ideje egy állatkerti látogatásnak!

A hagyományos cseresznyevirágzás ideje ugyan csak hetek múlva jön el, de a higan díszcseresznyék (Prunus subhirtella) már most virágzanak. Ez nem is meglepő, hiszen éppen arról kapták a nevüket, hogy már a tavaszi napéjegyenlőség, ahogy Japánban mondják, higan idején virágba borulnak. Persze a napéjegyenlőség tulajdonképpen csak március 20-án lesz, a higan díszcseresznyék pedig már most roskadoznak a virágoktól, de idén az időjárás úgy hozta, hogy sok növény valamivel hamarabb bontott szirmot, mint ahogy az általában szokásos. Higan díszcseresznyéink közül az egyik legszebb a Japánkert kijáratánál (ha úgy tetszik, a Pálmaház sarka felé eső kisebb bejáratánál) áll, s ilyenkor látogatóink gyakran készítenek szelfit ennél a pompás díszfánál.
Virágzik a magnólia, a japán liliomfa (Magnolia kobus) is: a leglátványosabb a Japánkertnek a tóparti sétány felé eső részén található, ezt is mindenképpen érdemes megnézni. Mint ahogy a virágokkal teli vérszilvákat (Prunus cersaifera 'Nigra') is a Bivalyház melletti kifutóknál.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.