Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Állatok és történetek

Állatkertünkben több száz különböző állatfajjal ismerkedhetnek a látogatók. Közülük jó néhány faj tartása már több évtizedes, sőt akár százévesnél is hosszabb múltra tekint vissza intézményünkben. A jubileumi emlékévhez kapcsolódóan rendszeresen teszünk közzé olyan összefoglalókat, amely egy-egy állatcsoport vagy állatfaj budapesti tartásának történetét tekinti át, természetesen korabeli fényképekkel is kiegészítve.

155 év történései

155 év denevérei2021. április 16.

Több mint száz éve tartunk egzotikus denevéreket, nagyobbrészt trópusi gyümölcsevő fajokat. A hazaiakat évtizedek óta mentjük, sőt az Állatkert parkja maga is olyan élőhely, amelyet az őshonos denevérek szívesen választanak élőhelyüknek.

155 év kitinpáncélos állatai2021. április 13.

Nemcsak az emlősök, a madarak és a hüllők, hanem az ízeltlábúak tartásának is nagy hagyományai vannak Állatkertünkben. Cikkünkből kiderül, hogyan kell gondoskodni a Lepkekert lakóiról, és hogy hogyan segítettünk David Attenborough filmes csapatának.

155 év vízilovai2021. március 31.

Állatkertünkben a régóta bemutatott fajok közül a vízilovak tartásának vannak a legnagyobb hagyományai. Bár nem mi voltunk az első vízilótartók, de nincs még egy állatkert a világon, ahol ilyen régóta foglalkoznának megszakítás nélkül vízilovakkal.

155 év fókái2021. március 30.

Állatkertünk története során a fókák mindig nagy népszerűségnek örvendtek a közönség körében. Pedig tartásuk nem egyszerű, és az általuk igényelt tengeri halat egyes időszakokban szinte megoldhatatlan volt biztosítani.

155 év baglyai2021. március 18.

A baglyok is fontos szereplői Állatkertünk történetének. Hiszen már az 1866-os megnyitásra külön mesterséges várrom épült a számukra. Az idők során szinte az összes hazai és jó pár egzotikus bagolyfajt is bemutattunk a nagyközönségnek.

155 év zsiráfjai2021. március 16.

Állatkertünkben 1868 óta foglalkozunk zsiráfokkal: az elsőt még Ferenc József ajándékozta Erzsébet királyné közbenjárására. Az idők során harmincnégy zsiráf született itt, sokuk világra jövetele mérföldkő volt az állatkerti zsiráftartás történetében.

155 év futómadarai2021. február 25.

A futómadarak tartásának története Állatkertünkben egyidős az intézménnyel, hiszen emut már az 1866-ban is láthatott a nagyközönség, de az elmúlt bő másfél évszázad során struccokat, nandukat és kétféle kazuárt is láthatott itt a nagyközönség.

155 év orrszarvúi2021. február 20.

A jubileumi emlékévhez kapcsolódó sorozatunkban most az Állatkertünkben élt orrszarvúak történetét meséljük el, az 1894-ben érkezett szumátrai orrszarvútól a világ első „lombik orrszarvújának” megszületésén át egészen a jelenig.

155 év vidrái2021. február 11.

A vidrák tartásának története Állatkertünkben egyidős magának a kertnek a történetével. Hiszen a látogatók már az 1866-os megnyitáskor is láthattak vidrát.

Mackófarsang online: 155 év medvéi2021. február 5.

Az online Mackófarsang részeként ezúttal az elmúlt 155 évben Állatkertünkben élt medvéknek szenteltünk egy letölthető és kinyomtatható füzetet. Mesélünk Kristófról, Deák Ferenc kedvencéről, vagy Nóráról, aki nápolyiért útba ejtette az édességárust.