Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

A vízidisznóktól a tapírokig 2023. december 30.

Állatkertünkben a vízidisznók, vagy más néven kapibarák, továbbá a nagy marák és a tapírok „társbérletben” élnek a Dél-Amerika kifutóban. Legújabb kisfilmünkben őket, és a szomszédságukban lakó nutriákat mutatjuk be.

Az elmúlt napokban az ilyenkor szokásosnál jó pár fokkal melegebb idő volt. Így a Dél-Amerika kifutó lakói is sok időt töltöttek a szabadtéri kifutójukban. Az egymással „társbérletben" élő vízidisznók, tapírok és nagy marák, illetve a közeli kifutóban lakó nutriák mind Dél-Amerikában őshonosak. Közös kifutójukat 1998-ban alakítottuk ki, s ez a kifutó azóta is igen népszerű bemutatóhelynek számít. Ennek részben az az oka, hogy a sok különböző fajú állat olyan közösséget alkot, ahol szinte mindig történik valami.

Persze nem ők az egyedüli dél-amerikai állatok Állatkertünkben, hiszen egy több állatházból és kifutóból álló zónát szenteltünk Közép- és Dél-Amerika élővilágának. Ehhez a zónához tartozik a Pampakifutó, amely a sörényes hangyászok és a puduk lakhelye, sőt az egész Pálmaház is, ahol az Újvilág trópusi területeinek élővilágával, többek között tatukkal, lajhárokkal, karmosmajmokkal és termetes anakondákkal ismerkedhettek. Még a Pálmaház alatt található 111 éves Akvárium is elsősorban Amerika trópusi édesvízi faunájából ad ízelítőt.

Mindezek a látnivalók az évnek ebben az időszakában is megcsodálhatók, hiszen a Állatkertünk az év minden napján nyitva van. A téli iskolai szünet ideje alatt mindvégig a télen szokásos nyitvatartási rend szerint várjuk a közönséget, kivéve december 31-ét, azaz Szilveszter napját, mert aznap valamivel rövidebb ideig vagyunk nyitva. Az ünnepi nyitvatartásról további információ itt található.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.