Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Ilyen volt Indigo szülinapi köszöntése 2022. december 29.

December 23-án ünnepelte ötödik születésnapját Indigo, Állatkertünk gorilla csapatának legifjabb tagja. A köszöntésről egy kisfilmet is készítettünk, hogy azok is az esemény részesei lehessenek, akik személyesen nem tudtak eljönni.

Régi szokás Állatkertünkben, hogy legnépszerűbb állataink születésnapját kiemelt külsőségek között, nyilvános esemény keretében ünnepeljük. Nemrégiben Samut, a kiselefántot, illetve anyukáját, Angelet köszöntöttük fel így, legutóbb pedig – december 23-án – Indigo, a gorilla kislány születésnapját ünnepeltük. Az eseményről kisfilmet is készítettünk.

Az eseménnyel kapcsolatban egy érdekes kulisszatitkot is érdemes elmesélnünk. Tudnivaló ugyanis, hogy az ilyen alkalmakkor a torta mellett több más finomsággal is szoktak készülni a gondozók, illetve, amint a videóban látni lehet, többféle játék, több fenyőfa is bekerült a gorillákhoz. Mert ugyan csak Indigónak volt születésnapja, de természetes dolog, hogy a szülinapi zsúron a teljes gorilla csapat részt vesz.

Közben persze a jeles eseményre összesereglett közönség, illetve a fotósok és operatőrök – érthető okok miatt – mindenképpen szerettek volna olyan felvételeket készíteni, amelyen az ünnepelt a szülinapi tortával látható. De hogyan lehet garantálni, hogy amikor a finomságokkal telerakott csarnokba beengedik a gorillacsapatot, épp Indigo lesz az, aki a tortához fog menni? Ez bizony némi fejtörést okozó feladat. A gondozók először azt a trükköt vetették be, hogy az elválasztó ajtót csak alig nyitották ki, úgy, hogy ott csak Indigo férjen át. A terv ugyanis az volt, hogy így először ő találja majd meg a tortát, s amikor ez megtörtént, akkor jöhetnek majd a többiek is. A dolog eleinte ígéretesen működött, vagyis egyedül Indigo jött át az ajtón, csakhogy mindig vissza is ment oda, és nemigen akarta megkezdeni a különféle
helyekre tett finomságok felfedezését anélkül, hogy a többiek, mindenekelőtt az anyukája, N'yaounda is csatlakoztak volna hozzá. Tehát végül az egész társaságot ki kellett engedni, és ettől kezdve már csak a szerencsén múlt, hogy a csapat mely tagja fog először odamenni a tulajdonképpeni szülinapi tortához.

Végül úgy alakult, hogy éppen az ünnepelt volt az, majd egy kicsit később az anyuka is csatlakozott hozzá. Ez látható a kisfilmen is. Így aztán a születésnapi köszöntés nemcsak az ünnepeltnek, illetve az egész gorilla csapatnak volt nagy öröm, és persze a gondozóknak is, akik kedveskedni szerettek volna állataiknak, hanem a közönség is azt láthatta, hogy az ünnepelt épp a születésnapi tortát kezdi elfogyasztani, anyukájával együtt. Az operatőrök és fotósok is remek felvételeket tudtak készíteni, s a híradások nyomán még szélesebb nyilvánossághoz juthatott el a születésnapi köszöntés híre.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.