Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilmen a vörös panda tréning 2024. április 19.

Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk meg, hogyan tréningezünk a vörös pandákkal. A tréning célja, hogy szorosabb legyen az együttműködés az állatok és a velük foglalkozó szakemberek között, emellett a dolog a nagyközönség számára is érdekes.

A kis panda, vörös macskamedve, illetve vörös panda néven is ismert állatokkal 1990 óta foglalkozunk, az első vörös pandáink akkor érkeztek a Sanghaji Állatkertből. Az évek során számos alkalommal sikeresen szaporítottuk ezt a veszélyeztetett állatfajt, így a hazai állatkertek közül nemcsak nálunk lehetett először vörös pandákat látni, hanem nálunk jött világra az első hazai születésű kölyök is (1992-ben).

Gondozóink rendszeresen tréningeznek is velük, ami több szempontból is hasznos. Egyrészt elfoglaltságot jelent az állatok számára, másrészt pedig megkönnyíti a velük való foglalkozást. Hiszen megszokják, hogy rendszeresen „matatjuk" őket, így egy állatorvosi vizsgálat, vagy akár egy kisebb beavatkozás sem stresszeli őket feleslegesen, sőt, még együtt is működnek velünk. Ez sokkal jobb, mintha minden alkalommal mondjuk bódítani kellene őket.

A tréningnek az a haszna is megvan, hogy a nagyközönség számára is érdekes, látványos. Így aztán a vörös pandák tréningje és etetése időnként a „Légy ott!" programok közé is bekerül. A mai nappal induló, és egészen kora őszig tartó élményprogram sorozat keretében minden nap jó kéttucat állatbemutatót, állattréninget, látványetetést és más élményprogramot tartunk, előre meghirdetett időpontokban. Ezek egyike a ragadozók látványetetése minden nap 12 órakor. Ebben az időpontban minden nap más és más állatnál, például a tigriseknél, az oroszlánoknál, a leopárdoknál, a manuloknál, a vadkutyáknál vagy éppen a rozsomákoknál tartunk látványetetést. És persze bizonyos napokon a vörös pandáknál, ahol az etetést tréninggel kötjük össze. Azt, hogy egy adott napon 12 órakor melyik ragadozónál lesz éppen látványetetés, mindig kitesszük az India-ház bejárata előtti „Légy ott!" táblára.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.