Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Madárvilág az Állatkertben 2024. március 2.

Állatkertünkben száznál is több madárfajt csodálhat meg a nagyközönség. Legújabb kisfilmünkben néhányukat, többek között a rózsás flamingókat, a pápaszemes pingvineket és a Nagy-tó madarait mutatjuk be.

A Fővárosi Állat- és Növénykert fontos törekvése, hogy az élővilág sokféleségének minél szélesebb keresztmetszetét mutassuk be a nagyközönségnek. Ez természetesen a madárvilágra is vonatkozik, így ennek a különleges állatcsoportnak, amely évezredek óta megragadja az emberek képzeletét, száznál is több különböző, érdekesebbnél érdekesebb faját mutatjuk be.

Legújabb kisfilmünkben elsősorban a flamingókról, a pingvinekről, illetve a Nagy-tó madarairól esik szó, akiket dr. Sós Endre főállatorvos, Állatkertünk természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója, úgyis, mint madarász mutat be a nézőknek. A kisfilmből kiderül, hogyan lehet megkülönböztetni a különböző korú és nemű flamingókat, hogy hogyan viselik a magyarországi éghajlatot ezek a kecses, rózsaszínű madarak, és hogy milyen a kapcsolatuk a rókákkal. A pingvinek kapcsán szó esik arról is, hogy ezek az állatok nemcsak a sarkvidéken élnek, mert például a nálunk látható pápaszemes pingvinek történetesen Dél-Afrikában őshonosak. A Nagy-tó madárvilágával kapcsolatban pedig még azt is megtudhatják a nézők, hogy az itt látható madarak egy része nem is saját, leltárban lévő állat, hanem az égi országúton érkezett vándormadár: olyan vendégek tehát, akik önként választották telelőhelyként a vízimadarak számára kialakított tavunkat. 

Honlapunkon egyébként rendszeresen adunk hírt Állatkertünk madarairól: legutóbb a veszélyeztetett tarvarjakról, akik közül három nálunk kelt fiatal madár januárban Spanyolországba utazott, hogy ott egy visszatelepítési program részeként szabadon engedjék őket a faj természetes élőhelyén.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.