Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Makik a Madagaszkár-házban 2024. április 14.

A gyűrűsfarkú makikat mindig is kedvelte a közönség, Julien király és a „mindenki nyugodjon le” mém pedig még tovább növelte népszerűségüket. Legújabb kisfilmünkben munkatársaink sok érdekes dolgot mesélnek el ezekről a madagaszkári félmajmokról.

A katta néven is ismert gyűrűsfarkú makik nagyon érdekes állatok. Amíg a makik többsége éjjel aktív, ők a nappali órákhoz kötődnek, bár éjjel is sokat mozognak. Bundájukat különleges „fésűvel" ápolják, és a hosszú, csíkos, gyűrűs faroknak is megvan a maga szerepe. Erről is szó esik legújabb kisfilmünkben.

Állatkertünk Madagaszkár-házának üvegtetejű csarnokában látogatóink egy olyan bemutatóhelyen találkozhatnak a gyűrűsfarkú makikkal, ahol a közönség be is mehet az állatok közé. Persze ez nem makisimogatót jelent, hiszen a makik vadállatok a szónak abban az értelmében, hogy nem estek át a háziasítás, a domesztikáció folyamatán, és ezért a simogatásért sem rajonganak. Tehát semmit a kéznek, de mindent a szemnek: ezen a bemutatóhelyen igazán jól lehet látni a makikat, és egy kis szerencsével még közös képet, szelfit lehet készíteni velük.

A katták nemcsak érdekesek és bájosak, hanem sajnos ritkulóban vannak, és ezért veszélyeztetett fajnak számítanak. Állatkertünkben egyébként számos olyan állattal foglalkozunk, amely valamilyen mértékben fenyegetett, és kiterjedt természetvédelmi tevékenységet folytatunk a megmentésük érdekében. Ha egyetért céljainkkal, és lehetősége van rá, kérjük, személyi jövedelemadója egy százalékának felajánlásával támogassa munkánkat!

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.