Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Nappal és este is láthatók a gyimesi racka bárányok 2024. március 22.

Megszülettek az idei bárányok a gyimesi rackáknál. Ez a juhfajta sokkal kevésbé ismert, mint a hortobágyi racka, és nem pödrött, hanem sarlós, csigás szarvat visel. Nemcsak napközben, hanem esténként a Tavaszi lampionvarázson is meg lehet nézni őket.

A nemrég született gyimesi racka bárányok több okból is érdemesek a figyelemre. Egyrészt azért, mert nagyon aranyosak. Másrészt, mert a gyimesi racka a nagyközönség körében alig ismert juhfajta, amely valamikor a középkor folyamán alakulhatott ki Erdélyben. Egyébként is fontosnak tartjuk a háziállatok, gazdasági haszonállatok bemutatását, mert a mai kor városlakó emberei számára ezek szinte már egzotikus élőlényeknek mondhatók. Ráadásul a Kárpát-medence régi vagy régen honosult háziállat fajtái kulturális örökségünknek is részét képezik, ezért is tartunk a gyimesi rackák mellett mangalica sertéseket, magyar tarkamarhát és hucul lovat is.

Aki szeretné látni az aranyos kisbárányokat, annak mindenképpen érdemes ellátogatni hozzánk. Közeleg a hétvége, ami nagyszerű alkalom erre. De akár egy hangulatos esti program keretében is el lehet jönni hozzánk báránynézőbe, hiszen egészen április 21-ig minden este nyitva vagyunk a Tavaszi lampionvarázs látnivalóival, éspedig az Állatkertnek abban a részében, ahol a háziállatok is laknak. Ezért a sokféle látványos lampionművészeti alkotás mellett minden más is várja a közönséget, ami az Állatkertnek a műemlék körhintánál lévő kapun át megközelíthető zónájában van: nosztalgia körhinta, törpekerék, kisvasút, valamint Cápasuli és más állatos látnivalók, többek között a gyimesi racka bárányok is.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.