Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Nem mindennapi nevet kapott a matakó kölyök 2024. január 26.

A gondozók választottak: a matakó gyerek neve Don Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo lett. Akinek ez nem mond semmit, annak a cikkben elmagyarázzuk. És egyúttal köszönjük a sok kommentet, névjavaslatot!

Január első napjaiban mutatkozott be legifjabb matakó, azaz déli háromöves tatu kölyök. Múlt héten pedig a Facebook-oldalunkon kértünk javaslatokat arra, hogy mi legyen a neve a jövevénynek. Hatszáznál is több komment érkezett, jobbnál jobb nevekkel, amelyeket ezúton is köszönünk Nektek. Ahogy ígértük, a gondozók, akik nap mint nap foglalkoznak a matakókkal, összeültek, átnézték a kommenteket, megvitatták a sok-sok remek ötletet. A választott név végül a Don Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo lett. Ez a javaslat úgy látjuk, Nektek is tetszett, mert nagyon sok lájkot kapott. Persze azt nem ígérjük, hogy a gondozók nem fogják az ifjú matakót időnként csak röviden Don Antoniónak, esetleg Tony-nak nevezni (Hmm...Tony?).

Akik kedvelik Bud Specer és Terence Hill filmjeit, azoknak aligha kell magyarázni, hogy miféle név is a Don Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo. Ám akinek ez nem mond túl sokat, annak elmeséljük, hogy így hívták az egyik – Bud Spencer által alakított – filmbeli karaktert E.B. Clucher (azaz Enzo Barboni) 1984-es, Nincs kettő négy nélkül című vígjátékában. Magyarországon óriási rajongótábora van Terence Hill és Bud Spencer filmjeinek, sőt, valóságos szubkultúráról beszélhetünk. Filmjeiket még ma is rendszeresen bemutatják a televíziók, a Nincs kettő négy nélkül címűt épp abban az időszakban is műsorra tűzte az egyik csatorna, amíg a névjavaslatokat vártuk. S ebben a filmben a Coimbra de la Coronilla y Azevedo kuzinok hosszú neve külön vissza-visszatérő poénforrás.

Mit tagadjuk, Állatkertünk dolgozói közül is sokan kedvelik Bud Spencer és Terence Hill filmjeit, sőt, dolgozóink között van olyan is, egyikükkel személyesen is találkozott. Így igazán nem meglepő, hogy ez a javaslat nekünk is nagyon tetszett. Ráadásul a matakók Dél-Amerikában, többek között Brazíliában őshonosak, és az említett film is Brazíliában játszódik.
A rajongóknak – „kuzeneknek" – még annyit üzennénk, hogy bár a névjavaslatok között szerepelt a Pakitó is, talán megértik, ha ezt a nevet inkább egy tarka zrityójú jelöltnek tartanánk fenn. Mert ha egy matakónak adnánk, hogy nézhetnénk utána az urak szemébe a klubban?

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.