Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Virágtól roskadozó japáncseresznye 2024. április 7.

Most érdemes felkeresni Állatkertünket azoknak, akik gyönyörködni szeretnének a japán díszcseresznyékben. Különösen látványos a Japánkertünk közepén álló teltvirágú “Kanzan” japáncseresznye.

Köztudott, hogy mi nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyunk, sőt, valójában a bemutatott növényfajok száma még az állatokét is meghaladja. Ami nagy szó, hiszen állatgyűjteményünk is igen változatos, még európai összehasonlításban is, a hazai állatkertek közül pedig nálunk láthatjátok a legtöbb féle állatot. De növényünk még annál is többféle van.

Kertünk egyik legszebb része a Japánkert, amely az 1960-as években létesült, hogy bemutassa a japán kertművészet hagyományait, szépségeit. Különösen látványos a Japánkert cseresznyevirágzás idején, ami egyébként a felkelő nap országában fontos esemény. A hanami, azaz a virágzó díszcseresznyékben való gyönyörködés ott sokakat a szabadba csábító, népszerű program, amely azonban az észak-déli irányban hosszan elnyúló szigetországban különböző vidékein nem egyszerre következik be. Azt, hogy melyik prefektúrában mikor hol tart a cseresznyevirágzás, ilyenkor az időjárásjelentéshez hasonló módon teszik közzé.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.