Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Programok a szezonkezdés és a vizek jegyében2014. március 20.

Pénteken, szombaton és vasárnap is változatos programokkal várjuk látogatóinkat, részint a Magyar Állatkertek Szövetsége által meghirdetett országos állatkerti szezonkezdet, részben a víz világnapja jegyében. Több vizes élőhelyekhez kötődő állatunknál lesznek látványetetések vagy más bemutatók. Mi több, szombaton még bábelőadásokat is tartunk, hiszen a bábszínházi világnapot is most ünnepeljük.

Tengeripók az őstengerben2014. március 18.

A Varázshegy legalsó szintjén, az őstengeri bemutatóhelyen több új fajjal ismerkedhet meg a nagyközönség. Ezek egyike a nyílfejű tengeripók, amely eredetileg a sekély atlanti vizek korallszirtjeinek lakója. Valójában a rákok közé tartozik, pókra utaló nevét a test méretéhez képest meglehetősen hosszú lábai miatt kapta. Feje nyílszerűen meghosszabbodott, ezért kicsit olyan, mintha Pinokkió-orra lenne.

Állatkerti háziállatok2014. március 13.

Fontosnak tartjuk, hogy a vadállatok mellett háziállatokat is bemutassunk. Részben azért, mert szelídségük folytán ezeknél az állatoknál könnyebben megoldható, hogy a közönségünk közel kerüljön hozzájuk. Másrészt azért is, mert a városlakó emberek számára a gazdasági haszonállatok számára ezek a jószágok ugyancsak egzotikumot jelentenek. Ráadásul a mi intézményünk világviszonylatban is úttörő szerepet vállalt e téren az állatkerti szakmán belül. Az itt olvasható cikk részletesebben is beszámol a háziállatok állatkerti tartásáról.

Még egy agutikölyök2014. március 10.

Január közepén már írtunk a zöld agutikról, amelyeknél éppen akkor született az idei első kölyök. Azóta még két másik aguti is világra jött, a legkisebb történetesen épp a múlt héten.

Banya ismét kölyköt nevel2014. március 7.

Újabb kölyök született a Pálmaházban lakó kétujjú lajhároknál. Legidősebb lajhárunk február 23-án adott életet egy utódnak. Az elmúlt napokban csak a legszerencsésebbek láthatták az anyjába kapaszkodó apróságot. Mostanra már kicsit jobbak az esélyek, különösen a zárás előtti utolsó órában, amikor aránylag sokat mozognak az állatok.

Bemutatkozott Elza és Rico2014. március 7.

Hétvégétől látható a kifutóban Elza és Rico, a két pingvinfióka. A budapesti pingvinkolónia legfiatalabb tagjai december elején keltek ki a tojásból, de a nagyközönség csak mostantól láthatja őket. A szülőpár nászából már korábban is több alkalommal jöttek a világra fiókák.

Nyílnak a tavaszi virágok2014. március 4.

A tavasz beköszöntével egyre több virág pompázik az Állatkert szépen gondozott parkjában. A már január óta megfigyelhető hóvirág és téltemető, illetve a február óta virágzó hanga mellett mostanra a tavaszi tőzikék és a különféle sáfrányok is szirmot bontottak. A főbejárat környékén és a Xántus János-ház előtt különösen sokat látni belőlük.

Kis boci parasztudvarban2014. február 28.

Csákó lett a neve a parasztudvarban cseperedő borjúnak. A háromhetes jövevény fajtájára nézve magyar tarka szarvasmarha. Bemutatása jó példa arra, hogy az Állatkertben nemcsak egzotikus vadállatoknak, hanem háziállatoknak is helye van.

Fészkelő kormoránok2014. február 25.

A Nagy-tó partján álló fákon több madarat is láthatunk fészkelni. E telepesen költő fajok egyike a kormorán, vagy másik nevén kárókatona.

Tejbegríz ismerkedik a kifutóval2014. február 23.

Már egészen gyakran látható a kifutón Tejbegríz, a múlt hónapban született, s nem épp szokványos nevet viselő vörös vadbivaly borjú. Kalüpszó, az anyaállat évek óta rendszeresen megörvendeztet bennünket egy-egy utóddal.