Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

VakációZoo

A VakációZoo egy díjmentes szünidei napközis tábor általános iskolás korú (1-8. évfolyam), hátrányos helyzetű gyermekek számára. A kezdeményezést a 2021-es esztendőben indítottuk el, együttműködésben a Fővárosi Önkormányzattal, az egyes budapesti kerületekkel, az Állatkerti Alapítvánnyal és több más partnerrel. A tábor résztvevőit a budapesti kerületek önkormányzatai választják ki az adott kerületben élő, illetve tanuló hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, általános iskolába járó gyermekek közül.

A napközis tábor egyes turnusai hétfőtől péntekig tartanak. Egy-egy héten maximum 60 gyermeket tudunk fogadni, akiket korosztály szerint legfeljebb húsz 20 fős csoportokba szervezünk. A gyerekeknek napi háromszori étkezést (tízórai, meleg ebéd, uzsonna) is biztosítunk. A tábor csoportjait és foglalkozásait szakképzett állatkerti munkatársak és elhivatott pedagógusok vagy pedagógushallgatók vezetik.

A tábor résztvevői nemcsak az Állatkert lakóit ismerhetik meg, hanem a kert kulisszák mögötti világát is. Így például bepillanthatnak az állatkerti dolgozók munkájába, élményekben gazdag zoopedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt, állatbemutatókon csodálkozhatnak rá a természet csodáira, kézműves programokon próbálhatják ki kreativitásukat, és természetesen sok lehetőséget kínálunk az önfeledt játékra, szórakozásra is.

A tábornak természetesen pedagógiai célja is van: az Állatkertben látottak és hallottak, a megélt, megtapasztalt új élmények szorosan kapcsolódnak az iskolai tantervekhez (NAT2020), segítik a környezettudatos szemlélet kialakulását, elmélyítik a természet ismeretét, szeretetét és tiszteletét.
A tábor első évének tapasztalatai alapján szeretnénk, ha a kezdeményezés hagyománnyá válna, és a jövőben is minden évben megszervezhetnénk a VakációZoo-t.

A 2022-es év VakációZoo táborának ismertetője innen tölthető le, az adatkezelési tájékoztató pedig itt érhető el.

Mivel a tábor résztvevőire a kerületi gyermekjóléti szervek tesznek javaslatot, az Állatkert egyéni jelentkezéseket nem tud fogadni.