Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Az állatok világnapja nálunk egy hétig tartott 2023. október 11.

Múlt héten szerdán volt az állatok világnapja, ám ez a jeles nap nálunk több mint egy héten át tartott az Állatvédelmi Témahéttel, az Állatszeretet Ünneppel, sőt az Állatvédelmi pikniken való részvételünkkel. Örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek!

Október 4-e az állatbarátok naptárában pirosbetűs ünnepként szerepel, hiszen ilyenkor, Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének napján ünnepeljük az állatok világnapját. Nálunk az Állatkertben azonban ez nem egynapos alkalom, hanem több napon át tartó programsorozat.

Ezek közül az egyik az Állatvédelmi Témahét volt: ehhez az országos kezdeményezéshez mi is csatlakoztunk. Ott voltunk a nyitórendezvényen, a szeptember 30-án, szombaton, a budapesti Erzsébet téren megtartott Állatvédelmi Pikniken is. Hétfőtől péntekig pedig zoopedagógusaink tanulmányi csoportok sokaságát fogadták az Állatvédelmi Témahét keretében. Ehhez kapcsolódóan a főbejáratnál lévő „Szót kérnek az állatok" állomáshelyen minden nap más-más állatvédő civil szervezet mutatkozhatott be. Péntektől vasárnapig pedig az Állatszeretet Ünnep sok-sok programjával vártuk a nagyközönséget, elsősorban persze a családi körben érkezőket.

Bár az Állatvédelmi Témahéthez kapcsolódó kiemelt foglalkozásaink a múlt héten véget értek, további zoopedagógiai programjainkra ezen a héten is sokan jelentkeztek, így nagy örömünkre továbbra is sok tanulmányi csoport jön el hozzánk. E héten szombaton pedig a Pedagógus Nyílt Napon mutatjuk be az Állatkertben igénybe vehető pedagógiai lehetőségeket. Közben e héten péntektől vasárnapig, vagyis október 13-tól 15-ig a Kürtőskalács Fesztivál várja Állatkertünk közönségét.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.