Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Basil már úton van Prágába 2021. október 27.

Ma délelőtt cseh barátainkkal útnak indult a Prágába Basil, Állatkertünk hím oroszlánja, aki egyébként hétszeres apukának számít. Most azért fog néhány hónapig Csehországban vendégeskedni, hogy az ott élő nőstények egyikével is legyenek közös utódai.

Korábban megírtuk, hogy népszerű hím oroszlánunk, Basil, aki egyébként már hétszeres apuka, egy ideig a Prágai Állatkertben fog vendégeskedni azért, hogy ott is legyenek utódai. Ma délelőtt állatorvosaink fúvócső segítségével elkábították a dús sörényű állatot, és amikor már szunyókált, rövid orvosi vizsgálat után elhelyeztük a testre szabott szállítóládában. Először megvártuk, míg újból felébred, ezután pedig cseh barátaink útnak indultak vele a cseh főváros felé. A ma reggel, illetve délelőtt történtekről hamarosan kisfilmet is közzé fogunk tenni.

Az utazás hátteréről mindenekelőtt azt érdemes tudni, hogy a korszerű állatkertek egyik fontos feladata a természetvédelem, ezen belül pedig a veszélyeztetett fajok védelme. Nincs ez másként a mi Állatkertükben sem, hiszen akik rendszeresen nyomon követik híreinket, tudhatják, hogy számos ritkulóban lévő állatfaj védelmében, természetvédelmi célú állatkerti tenyészprogramjában veszünk részt. Többek között a ritka indiai oroszlánokkal kapcsolatos programban is.

Az ilyen tenyészprogramok legfőképpen a szaporítás összehangolásáról, a megfelelő tenyészállatok összepárosításáról szólnak, s most épp az a helyzet, hogy a Prágában élő egyik, egyébként Indiából érkezett nőstény oroszlánt a mi hímünkkel kellene összepárosítani. Ez az oka annak, hogy Basil néhány hónapig a cseh főváros állatkertjében vendégeskedik.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.