Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Együttműködés az állatok védelméért 2022. augusztus 9.

Az állatvédelmi munka és a felelős állattartásra nevelés akkor sikeres, ha együttműködünk azokkal, akiknek ugyanezért munkálkodnak. Ennek jegyében látogatott el hozzánk a múlt héten Ovádi Péter kormánybiztos.

Az állatvédelem, a természetvédelem és a környezetvédelem nem azonos, de egymással összekapcsolódó területek, amelyeket Állatkertünkben nemcsak fontosnak tartunk, hanem valamennyivel tevékenyen foglalkozunk is.

Természetvédelmi munkánkat, a veszélyeztetett fajok szaporításától a vadállatmentésig, illetve környezetvédelmi tevékenységünket az Állatkert működésének környezetkímélőbbé tételétől egészen a környezeti nevelésig sokan ismerik.

De az állatvédelem terén is jelentős munkát végzünk! Például a felelős állattartással kapcsolatos oktató, ismeretterjesztő, szemléletformáló tevékenységen keresztül, legyen szó akár a felelős nyúltartás érdekében a húsvéti időszakban évtizedek óta folytatott kampányunkról, akár az Állatkert pedagógiai programkínálatában szereplő, a felelős állattartásról szóló tematikus foglalkozásokról.

Persze az állatvédelmi munka és a felelős állattartással kapcsolatos személetformálás is csak akkor lehet sikeres, ha mindazok, akik ezeket az értékeket és célkitűzéseket fontosnak tartják, együtt dolgoznak, megosztják egymással a tapasztalataikat, és közösen lépnek fel az állatvédelem érdekében. Ennek szellemében Állatkertünk tavaly ősszel az alapítók egyikeként írta alá Magyarország Állatvédelmi Kódexét.

Ugyancsak az együttműködésről és az állatvédelem ügye iránti közös elköteleződésről szólt Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos múlt heti látogatása Állatkertünkben. A látogatás során tárgyalt Szabó Rolanddal, Állatkertünk megbízott főigazgatójával: e megbeszélés középpontjában a felelős állattartással kapcsolatos oktatás és nevelő munka állt. A kormánybiztos megtekintette a már megépült, és most berendezésre váró Pannon Parkot, illetve annak központi építményét, a Biodómot is.

Ellátogatott továbbá Állatkertünk vadállatmentő központjába, ahol az évente több mint két és félezer állatnak második esélyt adó vadállatmentő munka nagy része zajlik, és amely egyébként a nagyközönség számára is látogatható.