Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kedden daruzunk a jegesmedve kifutónál 2022. november 7.

Ahogy korábban már említettük, az új jegesmedve érkezése előtt korszerűsítési munkákat végzünk a kifutón. Emiatt november 8-án, kedden egy nagy daru fog dolgozni a területen, s ezért a környező sétányokat látogatóink biztonsága érdekében lezárjuk.

Az aktuális állatszállításokról szólva a közelmúltban arról is beszámoltunk, hogy jegesmedve cserét hajtunk végre. Korábbi állatunk, Taiko Franciaországba utazott, hozzánk pedig hamarosan egy új jegesmedve érkezik egy németországi állatkertből. Érkezése előtt azonban különféle felújítási, korszerűsítési munkálatokat hajtunk végre a kifutón, hogy komfortosabbá tegyük a közeljövőben érkező új lakó számára.

E munkálatok részeként november 8-án, kedden egész nap egy daru dolgozik majd a jegesmedve kifutónál. Látogatóink biztonsága érdekében a környező sétányokat erre a napra lezárjuk. A mellékelt térképen pirossal jelöltük azokat a szakaszokat, amelyek le lesznek zárva. A lezárt területet vagy a Főkapu felé, vagy a pingvinek felé lehet megkerülni, illetve a Bagolyváron keresztül is át lehet jutni a muflonok és a Xántus-ház közötti szakaszon. Ez utóbbi útvonalat, mivel látogatóink körében talán kevéssé ismert, pontozott zöld vonallal jelöltük. Tudnivaló azonban, hogy ez az útvonal nem egész nap, hanem csak az állatházak nyitvatartási idejében (tehát 15:30-ig) áll látogatóink rendelkezésére, és az útvonal mentén szintkülönbségek vannak, ezért babakocsival vagy kerekesszékkel kényelmesebb a pingvinek vagy a Főkapu tér felé kerülni.

A jegesmedvén kívül ezen a keddi napon az oroszlánfókákat sem lehet látni, de más állat megtekinthetőségét a daruzás nem fogja érinteni. Így keddi látogatóink sem maradnak teljesen fóka nélkül, hiszen egy idősebb borjúfókánk is van, aki a pingvinekkel él társbérletben.

Az átmeneti kellemetlenségért a közönség megértését kérjük, hiszen a daruzásra a jegesmedve kifutó komfortosabbá tételéhez mindenképpen szükség van, a lezárás pedig azért jár együtt a daruzással, hogy minden látogatók biztonságáról gondoskodjunk.