Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Megjelent új takarmány közbeszerzésünk 2023. október 26.

Közbeszerzéssel keressük partnereinket takarékos és fenntartható takarmányozás megvalósításához csaknem 600 millió forint értékű pályázat keretében.

A Fővárosi Állat- és Növénykert takarmánykonyhája naponta több tonna táplálékot készít több, mint 6000 állat számára. A takarmánybeszerzés megszervezésekor legfőbb célunk a minőségi és fenntartható, de takarékos gazdálkodás.

A Takarmányozási Központ az Állatkert egyik legfontosabb egysége. Itt dolgozzák fel azokat az alapanyagokat, amelyeket az állatok táplálékként kapnak. Ezek összetétele állatfajtól, életkortól és egészségi állapottól is függ.

A Kert az ajánlati, részvételi felhívást 15 részre bontva, összesen nettó 600 millió forint értékben írta ki. A beszerzés során a következő szempontok figyelembevétele mellett - mint minőség és tápérték, fenntarthatóság, ár - fontos, hogy a takarmányok, tápok helyi termelésből származzanak, előállításuk során nem használhatók káros anyagok, illetve arra is törekszünk, hogy minél kevesebb környezeti terhelést okozzunk, ezért helyi termelőktől szeretnénk beszerezni a takarmányok, tápok alapanyagait. Ez csökkenti a szállítási távolságot, és ezzel a környezeti terhelést is.

Mindezekhez várjuk partnereink szíves jelentkezését 2023.11.06-ig az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben az EKR001873812023 számú közbeszerzési eljárásban.