Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Mi is kékek vagyunk! 2024. április 2.

Az autizmus világnapja alkalmából ma estére kék színnel világítottuk ki az állatkerti Főkaput és a Biodómot is. Ezzel csatlakozunk a Ragyogj kéken! figyelemfelkeltő kampányhoz.

Az ENSZ 2007-ben nyilvánította április 2-át az autizmus világnapjává azzal a céllal, hogy ráirányítsák a társadalom figyelmét az autizmusra: jobban megismerjék, megértsék és elfogadják az autista embereket, bepillantást nyerjenek mindennapjaikba, nehézségeikbe, vágyaikba. Ezen a napon, pontosabban április 2-ának estéjén a figyelemfelkeltés részeként szerte a világon kék fénybe öltöztetik a jelentős középületeket. Ez a Light It Up Blue, azaz Ragyogj kéken! kampány.

Állatkertünk nem most először csatlakozik a kezdeményezéshez, így már hagyománynak is mondható, hogy ezen az estén Állatkertünk patinás, 1912-ben épült Főkapuja, illetve a Biodóm is kék kivilágítást kap.

A Budapesti Állatkertben persze nemcsak ilyenkor gondolunk az autizmussal élő emberekre, hanem az év minden napján. Ezért is működünk együtt az Autisták Országos Szövetségével, amelynek keretében jelentős kedvezményeket is nyújtunk.

Az autizmus világnapján arra biztatunk mindenkit, hogy szánjon egy percet arra, hogy egy kicsit többet tudjon meg az autizmusról. E célból is érdemes ellátogatni az Autisták Országos Szövetségének honlapjára.