Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Születésnapi flamingó 2023. február 3.

Múlt héten volt Esztergályos Cecília 80. születésnapja. A köszöntésen, melyre az Újszínházban került sor, az ünnepelt egyik – szintén a Cecília nevet viselő – flamingónk jelképes örökbefogadását kapta ajándékba.

Esztergályos Cecília Kossuth- és Jászai-díjas színművész, Érdemes és Kiváló Művész múlt héten csütörtökön, január 26-án ünnepelte nyolcvanadik születésnapját. Éppen ezen a napon nyílt meg a művésznő festményeit bemutató tárlat is az Újszínházban, így a születésnapi köszöntés egyben kiállítás megnyitó is volt.

Az eseményen az Újszínház ügyvezető igazgatója, Dörner György – maga is Kossuth-díjas, Kiváló és Érdemes művész – méltatta az ünnepeltet. A születésnapi ajándék pedig egyik rózsás flamingónk jelképes örökbefogadása volt. A szóban forgó flamingót egyébként ugyancsak Cecíliának hívják.

Az Állatkert, illetve az Állatkerti Alapítvány képviselőinek személyesen is alkalmuk volt gratulálni a művésznőnek, átadva az örökbefogadásról szóló oklevelet, illetve a vele járó dokumentumokat, fényképet, kitűzőt. Az örökbefogadott flamingót természetesen nem tudtuk odavinni, de a helyszínen egy plüss flamingóval is kedveskedtünk a születésnapját ünneplő színművésznek.

Állatkertünk lakóit több mint három évtizede lehet jelképesen örökbe fogadni az Állatkerti Alapítványon keresztül, amely múlt nyáron ünnepelte harmincadik születésnapját. Állatkertünkben több mint 850 állatfaj 11 ezer egyedével találkozhatnak a látogatók, köztük a rózsás flamingókkal is, akiknél egyébként évről évre rendszeres a gyermekáldás, olyannyira, hogy jelenleg az európai állatkertek közül nálunk látható az egyik legjobban szaporodó rózsás flamingó kolónia. 

Fotó: Újszínház

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.