Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Tavaly egymilliónál is több látogatónk volt 2023. február 15.

2022-ben összesen 1 millió és 32 ezer látogatót regisztráltunk. Ezúton is köszönjük, hogy közönségünk ilyen nagy számban tisztelt meg bennünket a látogatásával! Igyekszünk idén is kiérdemelni a figyelmet, sok élményt, látnivalót, programot kínálva.

Évtizedek óta Állatkertünk az ország legnépszerűbb, leglátogatottabb kulturális intézménye. Látogatottságunk rendre egymillió fő körül szokott lenni. 2020-ban és 2021-ben persze speciális helyzettel szembesültünk, hiszen akkor a koronavírus világjárvány miatt hónapokon át zárva kellett tartani a kapukat. 2022-ben viszont újra nyitva lehettünk az év minden napján, és ez a látogatottsági adatokon is meglátszik. Az elmúlt évben ugyanis 1.036.192 látogatót regisztráltunk.

Büszkék vagyunk arra, hogy a nagyközönség ilyen nagy számban tisztelt meg látogatásával, és arra is, hogy ismeretterjesztő és szemléletformáló, illetve természetvédelmi és tudományos tevékenységünk mellett számos alkalommal volt módunk segíteni is. Például a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű családok általános iskolás korú gyermekeinek szervezett ingyenes állatkerti táborral, a VakációZooval, amelyen tavaly 454 gyermek vett részt (közülük 39-en Kárpátaljáról menekült családok gyermekei). Vagy az Áloméjjel, amelyen a Zsótér Pál Alapítvány, illetve a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménnyel együttműködve 195 főt (mozgáskorlátozott gyermekeket és családtajaikat) láttunk vendégül egy különleges esti állatkerti programon. Vagy éppen az ÉFOÉSZ-szel közösen, immár harmincadik alkalommal megrendezett Sérült Gyermekek Napjával, amelyen 7286-an vettek részt.