Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00  Sz-V: 9:00-19:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Állatkerti foglalkozások iskolásoknak 3 – 4. évfolyam

Élet hat lábon 45-60 perc
Miért van szüksége az ízeltlábúaknak legalább hat lábra? Mitől rovar a bogár? Hogyan lehet növekedni páncélban? Mire jók a rovarok? Mi történne, ha eltűnnének a Földről? Mindezekre, és a rovarvilág sok más talányára is választ kaphatunk a foglalkozáson.

Érzékszervek és érzékelés 45 perc
Melyek az érzékszerveink? Hogyan történik az érzékelés? Hogyan látnak a rovarok? Jobban szagolnak-e nálunk a kutyák? Hányféle hallás létezik? Mire jó a bajusz?

Természetismereti felfedezések 45 perc
A Varázshegy Darwin-laborjában állati és növényi alkatrészek, tollak, bőrök, szőrök, csontok, levelek, termések és vázak után nyomozunk egy kutatójáték keretében. A tárgyakat tematikus szekrények és nagyítóasztalok rejtik. A foglalkozás játékos módon fejleszti a szövegértési képességet is.

Évszakok az állatkertben* 45-60 perc
Hogyan készülnek az állatok az őszre? Milyen képet mutat az őszi erdő és a városi park? Mikor érdemes termést gyűjteni? Hogyan gondoskodjunk a madarakról télen? Melyek a tavasz első virágai? Hová raknak fészket a madarak? Ősszel, télen és tavasszal is várunk egy izgalmas felfedező sétára!

Vizek és vízpartok élővilága* 45-60 perc
Kirándulás a Nagytó partján és a Pákásztanyán. Télen vagy nyáron van több madár a tavon? Rózsás vagy borzas? – amiről felismered a gödényeket. Hol fészkelnek a kárókatonák? Récekavalkád és napozó teknősök, porcos és csontos halak, lábak, csőrök és táplálkozási stratégiák a vízben.

Az emlősök sokszínű világa 45-60 perc
Mi szerint csoportosíthatjuk az állatokat? Élőhely, testalkat, táplálékszerzés vagy viselkedés szerint? Mely tulajdonságok teszik őket hasonlóvá vagy különbözővé? Mitől emlős a bálna, és miért nem az a cápa? Mik az emlősállatok ismertető jegyei és hogy jön ide a tojás? Megválaszolunk számtalan ehhez hasonló kérdést és közben újakat is fölteszünk.

Tyúk vagy a tojás? 45-60 perc
Teknősbéka márpedig nem létezik! A pingvin csak a vízben repül, pedig madár. És a legfőbb kérdésre is megkapjuk a választ: mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás? Mindent a madarakról, hüllőkről, kétéltűekről.

Vadállatok mentése az Állatkertben 45-60 perc
Az állatkerteknek fontos küldetése az élőhelyükön veszélyeztetett állatfajok védelme. Miért kerül olyan sok állatfaj a természetben veszélybe? Hogyan történik a sérült vadállatok mentése, gyógykezelése?

Mozgásfejlesztés állati módra 60 perc
Lassú, mint a lajhár – fürge, mint a mókus? Utánajárunk a népi mondásoknak, megfigyelve, hogyan is mozognak az állatok. Kúszás, mászás, függeszkedés, ugrás, járás, futás, repülés – hogyan alkalmazkodtak az állatok mozgásukkal is környezetükhöz a sikeres fennmaradás érdekében? Figyeljük meg, majd játsszuk el!

Számok, méretek, arányok – egy kis állati számtan 60 perc
Egy szurikátacsapat az hány szurikáta? Az orrszarvú vagy a víziló a nehezebb? Mennyi takarmányt fogyaszt naponta egy elefánt? Mekkorát ugrik egy kenguru? Hány lába van a bogárnak, a póknak, a skorpiónak, a százlábúnak? Hány percenként vesz levegőt egy fóka? Méretek, mennyiségek megfigyelése, összehasonlítása az állatkertben.

Ismerkedés a megújuló energiákkal! 90 perc
Az élet körforgásához és fenntartásához energia szükséges. Miből nyeri az ember az energiát? Vajon az állatok takarékosabb energia felhasználók, mint az ember? A napsugarakat a gyík vagy a teknős használja fel jobban? Miért nem fagy be télen az állatkerti Nagytó? Mindennek utána járunk ezen a játékos foglalkozáson.

A tájékozódás képessége 90 perc
A tájékozódás alapjai, helymeghatározás, viszonyítás. Jelek és jelrendszerek, térképolvasás. Hogyan tájékozódnak az állatok, és hogyan mi, emberek? A foglalkozás során megfigyeljük az állatok mozgását, és készségfejlesztő játékok segítségével próbáljuk az állatok képességeit modellezni.
* Kérhető az oktatási csomag részeként kézműves foglalkozással kiegészítve. (Lásd a Zöldműhelynél!)