Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Vizek világa

KormoránAz Állatkert több pontján is figyelmet szentelünk a vízi élővilágnak, ezek a bemutatóhelyek azonban lényegében egy tengelyre felfűzve helyezkednek el a Nagytótól kezdve a pingvinek, a fókák és a jegesmedvék férőhelyén át egészen a vízparti élővilágot bemutató állatházunkig. Sőt, bizonyos értelemben még az America Tropicana zóna részének számító Akvárium is ide sorolható.

PelikánA Nagytó voltaképpen az Állatkert egyik legrégebbi bemutatóhelye, hiszen már a kert megnyitásakor, 1866-ban létezett. Reitter Ferenc, Pest város híres csatornázási mérnökének a tervei szerint alakították ki. 1912-ben jelentősen átépült, legutóbbi nagyszabású rekonstrukciójára pedig 2010-ben került sor uniós támogatással. A tó maga ma is a vízimadarak legfőbb bemutatóhelye, bár egy részük, például a kormoránok és a szürke gémek voltaképpen vadon élő állatok, amelyek önként választották maguknak ezt az élőhelyet. Természetesen bőven vannak saját vízimadarak is ezen a helyen: közülük a borzas és a rózsás gödények a leglátványosabbak. A sokféle vízimadár mellett azonban a tó rengeteg más állat, például méretes pontyok és sok száz ékszerteknős lakóhelye is.

Szürke gémekA Nagytótól nem esik messze a pápaszemes pingvinek és a borjúfókák közös férőhelye, illetve egy másik, nagyobb medence is, amely pedig az oroszlánfókáknak ad otthont. Az oroszlánfókák mögött látható jegesmedvének is köze van a vizek világához, hiszen a jegesmedvék egy része sosem lép szárazföldre, hanem a tenger felszínét borító jégen közlekedik. Ezek a férőhelyek az elmúlt években mind jelentős korszerűsítéseken estek át. A pingvinek és a borjúfókák medencéje még az 1990-es évek végén nyerte el mai formáját, a jegesmedvék és az oroszlánfókák lakhelye pedig, amelyet eredetileg 1912-ben alakítottak ki, 2006-ra épült át teljesen és bővült ki jelentősen a területe.

OroszlánfókaA jegesmedvékkel és az oroszlánfókákkal szemközt, lényegében a Bagolyvár mellett található a Vízparti Élet Háza. Itt főleg a hazai vizek és vízpartok élővilágából, az itt honos halakból és kétéltűekből mutatunk be ízelítőt, de a trópusi kétéltűek, például a nevezetes mexikói axolotl és a színpompás nyílméregbékák akvaterráriumai is itt kaptak helyet. Főként hazai halakat láthatunk a szomszédos Pákásztanya medencéiben is, ám emellett a régi halászok és pákászok mesterségéről is megtudhatunk egyet-mást az itt kialakított bemutatóhelyen.