Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, események

Mentett lakótelepi vércse2013. július 9.

Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyén egy vörös vércse fióka cseperedik. A mentett állatot nem valahonnan messziről, a főváros közigazgatási határain túlról hozták be, hanem egy több mint 13 ezer lakásos lakótelep kellős közepéről. Majdnem két hete van már nálunk, és azóta is szépen fejlődik.

Árvízi árva hódbébit gondozunk!2013. június 12.

Újabb bébiállat a Budapesti Állatkertben – ezúttal egy árvízi árvát vettünk gondjainkba! Vélhetően a hatalmasra növekedett víz sodorta el az aprócska hódot, melyet vasárnap óta gondoznak kollégáink.

Egy állat sincs veszélyben2013. június 7.

Biztonsági okokból kimenekítettük a Margitszigeti Kisállatkert lakóit. Az érintett 150 állatot, köztük dámszarvasokat, pónilovakat, ragadozó madarakat, gólyákat, réceféléket, díszbaromfikat és sok más állatot az Állatkertbe szállítottuk át. Az evakuálásra szerdán és csütörtökön került sor, az állatok költöztetésében Állatkertünk tizenöt munkatársa vett részt.

Segítség a fogyatékossággal élő embereknek2013. május 24.

Fontos megállapodást írt alá az Állatkert olyan szervezetekkel, amelyek a fogyatékossággal élő embereket, köztük a mozgáskorlátozottakat, a vakokat és gyengénlátókat, a siketeket és nagyothallókat, a siketvakok, illetve az értelmi fogyatékossággal élőket képviselik. A megállapodás részben az intézmény által kínált kedvezményekről, részben pedig arról szól, hogy az említett szervezetek szakmai segítségével intézményünk szeretne ez eddigieknél is jobban segíteni abban, hogy a fogyatékossággal élő emberek könnyebben vehessék igénybe kertünk szolgáltatásait.

1 mentett sas – 1% adomány2013. május 6.

Április 29-én újabb örömteli esemény részese volt a Budapesti Állatkert égisze alatt működő Magyar Madármentők Alapítvány. a Nagy-Berekben, a Fehér-víz Természetvédelmi területen gyógyultan szabadon bocsátásra került az a rétisas, amelyet még április elején szállítottak be életmentő ellátásra az állatkerti mentőhelyre.

Hortenzia visszatért a természetbe2013. április 11.

Ismét egészséges, és már a Rába vizében úszkál Hortenzia, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe március elején bekerült mentett hód. Az állatot Káld mellett egy szántóföldön találták, mérgezés miatt szorult emberi segítségre. A két héten át tartó gyógykezelés szerencsére meghozta az eredményét.

Hód Hortenzia hódítása…2013. március 17.

Március 5-én nem mindennapi bajbajutott érkezett az állatkerti vadállatmentő csapathoz: egy hód. A legyengült, kiszáradt állatot az Őrségi Nemzeti Park munkatársai szállították be a Magyar Madármentők Alapítvány orvosaihoz, akiktől azonnali életmentő kezeléseket kapott.

Az állatmentő mesél: szárnyaszegett madarak2013. február 12.

Egy erősebb szélvihar, egy rosszul sikerült szárnypróbálgatás vagy egy elpusztult szülő: a törékeny madárfiókák számára mind-mind végzetes körülmény...

Az állatmentő mesél: sünik életveszélyben!2013. február 5.

Száguldó autók, lángoló avarkupacok, vérszomjas kutyák… A sünöket számtalan veszély fenyegeti életük során. Fájdalmas, sőt életveszélyes sérüléseiket hónapokon át gyógyítják alapítványunk munkatársai.

Mentett uráli baglyot engedtünk szabadon2012. november 19.

Mentett uráli baglyot engedtek vissza a természetbe munkatársaink. Az állat nyár közepén legyengülten került a kert természetvédelmi mentőhelyére. Szabadon engedésére Jósvafőnél, az Aggteleki Nemzeti Park védett területén került sor.