Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Már ekkorák a margitszigeti gólyafiókák2023. június 20.

Két fészekaljban összesen öt gólyafiókát láthat a közönség a Margitszigeti Kisállatkertben. A szülőpárok mind olyan mentett gólyák, akiknek az életét megmentettük, de elengedni már nem lehet őket. A fiókákat viszont még idén elindulhatnak Afrikába.

Hangyászbébivel kezdjük a vakációt!2023. június 15.

Ma mutatkozott be a kéthetes sörényes hangyász kölyök, akit legjobban délelőtt 10-kor, a sörényes hangyászok látványetetése idején lehet látni. A nyári szünidőben kisállatokkal, élményprogramokkal, és jeles napokkal várjuk látogatóinkat.

„Megszámlálhatatlan” prérikutya kölykök2023. június 9.

A nemrég előmerészkedett prérikutya kölykök igazán bájos kisállatok, csak épp nehéz megszámlálni őket hiszen folyamatosan „ingáznak” a felszín és a földalatti üregrendszer között. meg persze sokat napoznak, hancúroznak, játszanak.

Ma van az óceánok világnapja!2023. június 8.

Állatkertünk már több mint száz éve kiemelt fontosságúnak tartja a tengeri élővilág bemutatását és az ehhez kapcsolódó ismeretterjesztést, sőt mi több – eddig egyedüli hazai szervezetként – csatlakoztunk az ENSZ Óceánok Évtizede programhoz is.

Elefánttesók2023. június 2.

Sokat játszik, birkózik és pancsol együtt a két elefánttesó, a már több mint ötéves Arun és a kétéves Samu. Érdemes tehát az állatkerti látogatás során az elefántok kifutóját is útba ejteni, hátha éppen játék közben lehet megfigyelni őket.

Egy különleges papagájfajról a papagájok világnapján2023. május 31.

Május 31-e a papagájok világnapja. Ez alkalomból most nem általában hívjuk fel a figyelmet az Állatkertünkben látható sokféle papagájra, hanem külön is kiemeljük az Új-Zélandon honos keákat, akiknél minden nap 11 órától látványetetést is tartunk.

Már látható az aranyos mhorr gazella gida2023. május 26.

Ez a kecses patás természetes élőhelyén sajnos már kihalt, mi azonban csaknem másfél évtizede sikeresen szaporítjuk őket. A mostani jövevény május 10-én született, és mostanra már a kifutón, illetve a Szavannaház belső terében is meg lehet csodálni.

Zuri lett a zebracsikó neve2023. május 25.

Szerdán éjfélig lehetett szavazni a zebracsikó nevére Állatkertünk weboldalán. Mostanra megvan az eredmény: Zuri lett a zebra kislány neve. A szuahéli eredetű név jelentése: szépséges, ragyogó, nagyszerű. Köszönjük a sokezer szavazatot!

Teknősmentés és „páncélfrász”2023. május 23.

Ma van a teknősök világnapja, ami jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet Állatkertünk teknősökkel kapcsolatos tevékenységére, vagy akár arra, hogy milyen veszélyek fenyegetik fennmaradásukat természetes élőhelyeiken.

Fiókanevelés a veszélyeztetett tarvarjaknál2023. május 19.

Állatkertünk számos veszélyeztetett faj védelmében, állatkerti szaporításában vesz részt. Ilyen faj a tarvarjú is, melynek andalúziai visszatelepítési programjának is részesei vagyunk. Az idei szezon első fiókái már láthatóak Állatkertünkben.