Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Itt lehet szavazni Ricardo párjának nevére2023. február 6.

Nevet keresünk a nemrégiben érkezett nőstény dolmányos hangyásznak, akit a napokban kezdtünk el összeszoktatni jövendőbelijével. Az előzsűrizett nevekre csütörtök éjfélig lehet szavazni honlapunkon. Az eredményt pénteken tesszük közzé.

Lehet időjós a jegesmedve is?2023. február 1.

A népi megfigyelések szerint meg lehet jósolni a tél hosszát annak alapján, hogy február 2-án van-e árnyéka a medvének. A gyakorlatban erről vegyesek a tapasztalataink. A jegesmedve viszont tényleg rendelkezik „időjós” képességgel.

„Lakásfelújítás” a nagymacskáknál2023. január 27.

Több betekintőablak, jobban látható állatok, nagyobb terület és testre szabhatóbb használat jellemzi szibériai tigriseink és perzsa leopárdjaink otthonát, miután a 21 éve átadott kifutórendszeren a közelmúltban „lakásfelújítást” végeztünk.

Nagyon nőttek a pusztai macska kölykök2023. január 22.

A márciusban született pusztai macska kölykök szépen felcseperedtek, méretüket tekintve már alig maradnak el anyjuktól. A hat kölyökből kettő már el is hagyta a „szülői házat”, és másik állatkertbe került. A másik négynek is szervezzük a jövőjét.

Pingvinnapon a pingvinekről2023. január 20.

Január 20-a az állatokkal foglalkozók naptárjában világszerte a pingvinek napjaként van bejegyezve. A dolog minket is érint, hiszen 111 éve foglalkozunk pingvinekkel, jelenleg több mint harminc állatunk van, és négy fióka is van éppen.

2022 mentett állatai2023. január 13.

Az óévben pontosan 2513 mentett állatról gondoskodtak a vadállatmentéssel foglalkozó munkatársaink: ennyi segítségre szoruló madár, kisemlős, hüllő és kétéltű kapott második esélyt az Állatkertünkben folyó munkának köszönhetően.

„Népszámlálás” az Állatkertben2023. január 11.

A hazai állatkertek közül a legtöbb féle állatot nálunk láthatja a nagyközönség: összesen 859 állatfaj 11.081 egyedét, illetve 96 tenyészetét. A bemutatott állatok változatossága nemzetközi szinten is kimagasló.

Sauda, a zsiráf születésnapja2023. január 2.

Születésnapi köszöntéssel kezdődött Állatkertünkben a 2023-as esztendő. Most lett hatéves Sauda, az Állatkertünkben született ifjú zsiráfhölgy, akit gondozói az ünnepelt ízléséhez igazodó tortával köszöntöttek fel.

Már a kifutón az új jegesmedve2022. december 30.

Birtokba vette új otthonát Fiete, a jegesmedve, aki nemrégiben érkezett hozzánk a Nyíregyházi Állatparkból az európai állatkertek jegesmedve programja keretében. A nyolcesztendős hím állat eredetileg egy németországi állatkertben született.

Ilyen volt Indigo szülinapi köszöntése2022. december 29.

December 23-án ünnepelte ötödik születésnapját Indigo, Állatkertünk gorilla csapatának legifjabb tagja. A köszöntésről egy kisfilmet is készítettünk, hogy azok is az esemény részesei lehessenek, akik személyesen nem tudtak eljönni.