Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Tél

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Újabb lepkebábok érkeztek a Lepkekertbe2023. augusztus 16.

Nemrégiben érkezett újabb lepkebáb szállítmány Costa Ricából: már be is kerültek a bábszekrénybe, ahol egymás után kelnek ki a a szebbnél szebb lepkék. Lepkekertünk minden nap 10-től 17.30-ig (hétköznap), illetve 18.30-ig (hétvégén) tart nyitva.

Tortával ünnepeltük az Állatkert születésnapját2023. augusztus 10.

Szerdán voltunk 157 évesek, hiszen Állatkertünk – Magyarország legelső, és a világ egyik legrégebbi állatkertjeként – 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit. Az eseményre különleges születésnapi torta készült, elsősorban állataink ízlése szerint.

Tollas dínók2023. augusztus 4.

A Dombháznál látható sisakos kazuárok sokban hasonlítanak azokhoz a rekonstrukciókhoz, amelyek manapság a dinoszauruszok egyes képviselőiről készülnek. Ez nem véletlen, hiszen a dínók egy része kihalás helyett inkább „madárrá képezte át magát”.

Kecses kecsegék a Vízparti Élet Házában2023. július 27.

A tokfélék közé tartozó kecsegék Magyarországon is őshonos, veszélyeztetett, természetvédelmi oltalom alatt álló halak. A Vízparti Élet Házában egy egész rajnyit láthat belőlük a közönség egy a Duna medrét idéző dioráma-akváriumban.

Papagájos fejlesztés az Állatkerti Alapítványra hagyott örökségből2023. július 25.

Hálás szívvel gondolunk néhai Virághné Szamosi Judit szakpszichológusra, aki életében papagájaink nagy barátja volt, s mások mellett az Állatkerti Alapítvány javára is végrendelkezett. Ebből az adományból újul meg a jácintkék arák röpdéje.

Zserbó lett a hangyászgyerek neve2023. július 24.

A már majdnem nyolchetes sörényes hangyász kölyköt is egy édességről neveztük el, éppen úgy, ahogy korábban született testvéreit, Bejglit, Flódnit és Gubát is. A kicsit legjobban délelőtt 10 órakor, a látványetetés idején lehet megfigyelni.

Az „Ősember-tó” szemet gyönyörködtető növényei2023. július 21.

Tündérrózsákat, füzényeket és virágzó indiai lótusz is láthat a nagyközönség a Pálmaház bejáratával szemközt, a Lepkekert mellett található „Ősember-tóban”, amely nevét az évtizedeken át itt állt ősember szoborról kapta.

Egymás után kelnek ki a flamingófiókák2023. július 15.

Az elmúlt két hétben szinte naponta keltek ki újabb flamingófiókák. Eddig tizenhatan vannak, de még mindig akadnak ki nem kelt tojások, tehát a fiókák száma még nőhet. A legkisebbek még a fészekben vannak, de a 10-16 naposakat már jól lehet látni.

Nutriáink története2023. július 13.

Legújabb kisfilmünkben az Állatkertünkben látható nutria család történetét meséljük el. Ez hódpatkány néven is ismert rágcsáló eredetileg Dél-Amerikában őshonos, de az emberi tevékenység nyomán hazánkban is megjelent, nem kevés gondot okozva ezzel.

Hét kölyök A dzsungel könyve vadkutyáinál2023. július 12.

Hét kölyök cseperedik a veszélyeztetett ázsiai vadkutyáknál, akiket – Kiplingnek köszönhetően – a dél-indiai eredetű dól néven is emlegetnek szerte a világon. Ez a ritkulóban lévő faj rendszeresen szaporodik Állatkertünkben.